Tarih: 16.12.2021 00:22

'İSTİBDAT KUMPANYASI' ADANA’DA SAHNELENDİ

Facebook Twitter Linked-in






Uğur Saatçi’nin yazdığı, yönetmenliğini İlter Şen’in üstlendiği ‘’ İstibdat Kumpanyası’’ adlı tiyatro oyun Adana’da sahnelendi.





Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda sahnelenen Sultan Abdülhamit döneminde geçen iki perdelik komedi Adanalı tiyatro severlerin büyük beğenisini kazandı.





Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının yaklaşık 5 ay süren provaların ardından sahnelediği oyunu, yazar Uğur Saatçi de Adanalı sanatseverlerle birlikte izledi. İstibdat Kumpanyası adlı oyun 22 ve 25 Aralık 2021 tarihlerinde de Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek.





Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, pandemi döneminde, şehir tiyatroları açısından İstanbul’dan sonra 4 oyunla, en çok oyun sahneleyen il’in Adana olduğunu ifade ederek, “Adanalılar sanatsever insanlar. Adana’dan bu kadar çok sanatçı yetişmesi tesadüf değil. Verimli topraklarımızdan sadece tarım ürünleri değil, sanatın bir çok dalında insanlar da yetişiyor. Böyle olunca tiyatroya olan ilginin kaynağı ortaya çıkıyorş Sanatı sevmek; insanı, eşitliği, kadın-erkek eşitliğini, barışı, insan haklarını, uygarlığı sevmek ve tüm bunlar için mücadele etmektir. Bugün salonu dolduran tiyatroseverlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —