İTÜ Türkiye’nin gençlerini buluşturuyor
Manşet Haber 5.06.2014 13:19:12 0

İTÜ Türkiye’nin gençlerini buluşturuyor

İTÜ Türkiye’nin gençlerini buluşturuyor

is_tek_uniTürkiye'nin dört bir yanından gelen öğretmen ve öğrenciler İstanbul Teknik Üniversitesi'nde buluşacaklar.  Adana’da İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi de Doğa okullarda projesiyle katılıyor.

Renk Çemberi Projesi ile 11 bin 569 kişiye ulaşan, 3 bin 150 öğrenci ile çalışan ve bugüne kadar 22 okulda, 59 sosyal sorumluluk projesi uygulayan Genç Hayat Vakfı, 06 Haziran Cuma günü, İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü'nde Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğretmen ve öğrencilerle buluşarak 4 yılın hikayesini anlatacak.

Üç ayrı oturumdan oluşan 'sosyal sorumluluk ve hayata katılım' temalı Renk Çemberi Buluşması Genç Hayat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Beyza Zapsu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Genel Müdür V. Ali Yılmaz'ın yapacağı açılış konuşmalarıyla başlayacak. Gazeteci Balçiçek İlter ve Bireysel Dönüşüm Uzmanı Salih Tahir’in ise panelist olarak katılacağı etkinlikte “Sosyal Medya ve Dijital Dünya”, “Kişisel Gelişim ve Girişimcilik”, “Toplumsal Duyarlılık” konuları masaya yatırılacak. Genç Hayat Vakfı'nın Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştireceği Renk Çemberi Buluşması'nda öğrenci ve öğretmenler de 10 farklı ilde, bin öğrenci tarafından hayata geçirilen sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi verecekler.

'Gençlerle birlikte, gençler için' sloganını benimseyen; 30 bini aşkın genç, 300’ün üzerinde öğretmen, 10 bine yakın veli, 500’den fazla gönüllüyle çalışmalarını sürdüren Genç Hayat Vakfı'nın Renk Çemberi Buluşması’nda 'Hayatına Renk Katmak İçin Sıra Sende!' konulu beden perküsyonu gösterisi de yapılacak.

10 İLDE, 1.000 ÖĞRENCİ SOSYAL SORUMLULUK İÇİN ÇALIŞTI

ADANA – İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ

DOĞA OKULLARDA: Çocukların doğaya ve sokak hayvanlarına karşı duyarlılıklarının artırılması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında hayvan barınakları ziyaret edildi, sokak hayvanlarına yuvalar hazırlandı, hayvanların beslenmelerini ve hayatlarını kolaylaştıracak pugedonlar temin edilerek belirli noktalara yerleştirildi.

ÇANKIRI - NEVZAT AYAZ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ

BEN GİDERİM ORGANIM KALIR: Organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak için geliştirilen proje kapsamında çeşitli seminer ve afiş çalışmaları yapıldı. Daha fazla kişinin organ bağışında bulunmasını sağlamak amacıyla AVM'ler, parklar, üniversiteler gibi şehrin çeşitli yerlerinde standlar açılarak bilgilendirmeler yapıldı.

ELAZIĞ – AHMET KABAKLI ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ

KÜÇÜCÜK GÖNÜLLER BÜYÜK İŞLER: Elazığ’a gelen Suriyeli çocukların kesintiye uğrayan eğitimlerine destek olmak, birlikte iyi vakit ve güzel bir gün geçirmek amacıyla hazırlanan proje kapsamında geniş katılımlı bir piknik düzenlendi.

KÜÇÜĞÜM: Sevgi Evleri’nde yaşayan kimsesiz çocukların hedeflendiği proje kapsamında çocuklarla gençlerin birlikte vakit geçirmeleri sağlandı. Sinemaya ve tiyatroya gitmek, piknik yapmak gibi etkinlikler organize edildi.

ESKİŞEHİR – CEMAL MÜMTAZ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ

OKUYAN AİLELER: Proje kapsamında ailelere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için çeşitli faaliyetler düzenlendi.

GAZİANTEP – ABDÜLKADİR KONUKOĞLU ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ

AŞ, PAYLAŞ KENDİNİ AŞ: Gazikent’teki ekonomik durumu iyi olmayan ailelere ve Suriyeli göçmenlere destek olmak için yerel düzeyde kaynak arayan gençler konuya dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla, okul bahçelerinde bir kermes düzenlediler. Hem Suriyeli ailelere vermek hem de projelerine kaynak yaratmak amacıyla yemek yaparak satışa sundular.

SOSYALLEŞME KÖPRÜSÜ: Şehitkamil İlçesi’ndeki yurtlarda kalan çocukların sosyalleşmelerini, böylece mutlu olmalarını sağlamak isteyen gençler, hem çocuklarla birlikte vakit geçirdiler hem de birlikte hazırlanmış bir tiyatro çalışmasını sahnelediler.

#KİTAPDURAKTA: 1940’lı yıllardaki “Eşekli Kütüphane”den esinlenen gençler, Gaziantep’teki tramvay duraklarına kitaplık kurdular. Tramvayla yolculuk yapanların duraklardaki kitaplıklardan kitap alıp okumaları ve tekrar yerine koymaları amacıyla gerçekleştirilen ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen #kitapdurakta isimli sosyal sorumluluk projesi Gaziantep'teki duraklarda uygulanmaya başlandı.

SENİ HER ÖZELLİĞİNLE KABUL EDİYORUM: Her insanın önyargısı olmadan kabul edilmesi gerektiği düşüncesiyle yola çıkan gençler, özellikle Suriyeli göçmenlerle ilgili kısa film çalışmaları, sokak röportajları, billboard ve afiş çalışmaları yaparak farkındalık yaratmaya çalıştılar.

İZMİR – ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ

BENİM OKULUM BENİM RENGİM: El birliğiyle kendi okullarının duvarlarını boyayan öğrenciler, okul bahçesinin çiçeklendirilmesi, geri dönüşüm kutularının yerleştirilmesi gibi faaliyetlerle okullarını güzelleştirerek daha güzel bir ortam sağladılar. Ayrıca geri dönüşüm atıklarından yaptıkları işleri okullarında sergilediler.

OKUYORUZ: Çocuklara okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında kitap toplama kampanyası ve kitap okuma saatlerinin düzenlenmesi çalışmaları yapıldı.

MALATYA – FETHİ GEMUHLUOĞLU ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ

BENİM DE BİR HOBİM OLSUN: Okul içi şiddete dikkat çekmek isteyen gençler, şiddetin önlenmesi amacıyla hayata geçirdikleri proje kapsamında geliştirdikleri hobilerle öğrencilerin hayata daha olumlu bakmasını sağladılar.

SEN VE BEN DÜNYAYA MEYDAN OKUYORUZ: Zorbalığa uğrayan insanlara ‘ayağa kalk sesini çıkar’ inancını kazandırmak ve zorbalık hakkında toplum bilinci oluşturmak amacıyla harekete geçen gençler, toplumda oluşan şiddet olaylarının ve zorbalığın önlenebilir kavramlar olduğunu göstermek için şiddet ve zorbalıkla ilgili simülasyon çalışmaları yaptılar.

SENİN SAĞLIĞIN ONUN HAYATI: İnsanların sağlıklı yaşam ve kan bağışı konusunda bilinçlendirilmesini hedefleyen gençler, bu konuda çeşitli çalışmalar yapıp açtıkları stantta bilgilendirici broşürler dağıttılar.

OTİZM BİR HASTALIK DEĞİL FARKLILIKTIR: Otistik çocukların gizli yeteneklerini ortaya çıkarmak ve farkındalık yaratmak isteyen gençler, kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yaptılar. Yeşilyurt Kaymakamlığı’nı, Malatya Valiliği’ni ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret ederek projelerini tanıttılar.

MARDİN – İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ

HAYDİ ÇOCUKLAR SOKAĞA: Çocuklara oyun oynayabilecekleri başka alanların olduğunu göstermek, onlara yeni oyunlar öğretmek ve unutulmaya yüz tutmuş oyunları hatırlatmak amacıyla hayata geçirilen proje sayesinde Mardin’de çocuklar gün boyu oyunlar oynayıp şarkılar söylediler.Etkinliğe Mardin Artuklu İlçe Kaymakamlığı, Mardin Artuklu Belediyesi, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de destek verdi.

KEŞFİ BEKLEYEN ŞEHİR: Mardin'e 25 km uzaklıkta olmalarına rağmen şehir merkezini görmemiş, köylerde yaşayan çocukların hedeflendiği proje kapsamında kültür gezileri düzenlendi. Geziye katılan çocukların çoğu Mardin’in bu kadar güzel olduğunu bilmediklerini söyledi.

SAMSUN - AZİZ ATİK ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ

SOSYAL PAYLAŞIM PANOSU: Okul içerisinde sosyal etkileşim ve faaliyetlerde bulunamama problemlerine bir yaklaşım geliştirmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında velilerde ve okul yönetiminde farkındalık oluşturarak, sosyalleşmeyi sağlayıcı faaliyetler geliştirildi.

BİR ALO, BİR CAN: Türkiye’de trafikte seyir halinde olan araçların çarptığı hayvanlara dikkat çekmek isteyen öğrenciler, hayvanların kazaya sebep olan sürücüler tarafından kaderlerine terk edilmelerini önlemek konusunda toplumda farkındalık yaratacak faaliyetlerde bulundular.

SİVAS - PROF. DR. NECATİ ERŞEN ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ

HER ÇOCUK BİR UMUT: Proje kapsamında çocuklara çevre bilinci kazandırabilmek için fidan dikimi, resim yarışması gibi etkinlikler düzenlendi.

PARK ETME, FARK ET: Engellilerin kullanımına sunulmuş olan rampaların kullanımını engelleyenlerde farkındalık yaratmak isteyen gençler, özel yollara araç park edilmesini engellemek amacıyla, yanlış park edilen arabaların camlarına bilgilendirici broşürler bıraktılar ve sürücülerle  röportajlar yaptılar.

 

 

 

YAZARLAR

15.5° / 9.3°