İYİ PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ İSMAİL KONCUK’TAN 1 YILLIK DEĞERLENDİRME
Manşet Haber 29.07.2019 00:57:14 0

İYİ PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ İSMAİL KONCUK’TAN 1 YILLIK DEĞERLENDİRME

İYİ PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ İSMAİL KONCUK’TAN 1 YILLIK DEĞERLENDİRME

TARAFIMIZ, “ADANA’DIR, ADANALININ GELECEĞİDİR”

İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Adana Milletvekili İsmail Koncuk 1 yıllık milletvekilliğini www.adanaulus.com’a değerlendirdi.
24 Haziran seçimlerinden TBMM Genel Kurul’da yemin ederek başta Adanalı hemşerileri olmak üzere tüm vatandaşlarımızın sesi olmak için özverili bir çalışma ile birinci yılı geride bıraktığını ifade etti. Koncuk, Genel Kurul’da 56 kez söz hakkı istemiş, gündeme dair açıklamalarda bulunmuştur. Yasamanın bir parçası olan Kanunlarda değişiklik yapılması için “16 Kanun Teklifi” verirken “20 kanun teklifinde” de imzası bulunmaktadır.
Adana’da yaşanan ve gündemdeki konuları dile getirmek, kamuoyu oluşturmak için “157 soru önergesini” Bakanlıklara gönderilmek üzere Türkiye Büyük Milleti Meclisi Başkanlığınca ilettiğini, bunların bir kısmına cevap geldiğini bunuda yerel ve ulusal basınla paylaştığını belirtti.
Koncuk,Anayasamızın tanımına göre meclis araştırması, belli bir konuda bilgi edinilmek için yapılan incelemeden ibarettir. Meclis araştırması açılması için “10 adet önerge verdiğini” ve “79 meclis araştırmasına” da imza attığını ifade etti.
Bireysel başvuru yaparak davayı kazandığı “Andımızın tekrardan okullarda okutulmasına” yönelik Meclis araştırılması açılmasını istediklerini anımsatan Koncuk, “Andımızın tekrar okullarda okutulması için verdiği Meclis Araştırması Genel Kurul gündemine alınmış ancak“AKP ve HDP’nin RED ve MHP’nin ÇEKİMSER” oyları ile reddedilmiştir.
Bir diğer önemli husus ise bireysel başvurusu sonucu devlet nişanları ve madalyalarından Atatürk kabartmasının yer alması ile ilgilidir. Yönetmelik değişikliğinin iptali için açtığı davada, Danıştay 10. Dairesi, 27 Nisan 2016'da başvuruyu yerinde bulmuş ve Atatürk kabartmasının nişanlarda yeniden kullanılmasına hükmetmiştir. Bu haklı gururu yerel ve ulusal basında yer almıştır. Vatandaşlarımız tarafından teşekkür telefonları aldığını belitti.” dedi.
“Tarafımız, “Adana’dır, Adanalının geleceğidir”. Kimse, meseleleri, siyasi şartlanmışlıkla değerlendirerek, Adana ve Adanalının geleceğini görmezden gelmemeli” diyen Koncuk, eğitim, kültür, spor, tarım, hayvancılık, sağlık, sanayi ve ulaşım gibi hayati meseleler; verdiği soru önergelerinin konularını oluşturduğunu, Adanalı çiftçilerin sorunlarını her fırsatta dile getirerek birçok soru önergesi verdiğini kaydetti.
Koncuk, “Denizi olup gemileri olmayan Adana için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına verdiği soru önergesinde, Adana-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti feribot seferleri projesinin neden hayata geçmediğini sormak ve Turizm Teşvik Bölgesi içinde yer alan Yumurtalık ve Karataş’ın gelişiminde büyük katkı sağlayacak olan projeye ek olarak, Karataş’tan İskenderun ve Mersin Limanlarına hızlı feribot ile ulaşım sağlayacak bir projeniz var mıdır? diyerek Adana’nın deniz yolunda da iddialı olacağını ve kentin cazibesini artıracak, ikinci bir proje talebini ilettiğini de kaydetti.
“ADANALILARA ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILMAMALI”, sözünü her zaman hatırlattığını kaydeden Koncuk, Akıncılar-Çukurova Üniversitesi ve Sarıçam'daki yeni stadyumu kapsayan ikinci etap raylı sistem güzergâhının ne zaman tamamlanacağını, Sarıçam ilçesine tam teşekküllü bir hastane yapımı için girişimler başlatılmalı görüşünü savunduğunu dile getirdi. Koncuk, “5 Ocak Meydanı´na acilen yeni meydan projesi yapılmalıdır. Küçüksaat ve civarı gelişmemiş bir şehir görünümünden kurtarılmalı ve etrafı yayalaştırılmalıdır. Adana şehir içi trafiğinin içinden çıkılmaz bir hal almasına daha fazla göz yumulmamalı, Otogar yeni ve modern bir görüntüye kavuşturulmalıdır. Ceyhan, Enerji İhtisas Sanayi Bölgesi ilan edilmesine rağmen, beklenilen enerji yatırımları Ceyhan’da gerçekleşmemiştir. İvedilikle yatırımların hayata geçmesini bekliyoruz” diye konuştu.
KONCUK, “ADANA'NIN MARKA DEĞERİNİ ARTTIRMALIYIZ” Adana’ya Çanakkale’de verdiği üstün mücadele ve kahramanlıklara istinaden “İstiklal Madalyası” vermeyi düşünüyor musunuz? diyerek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY’a soru önergesi ile sorduğunu sözlerine ekledi.

İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, sendika kökenli bir milletvekili olması nedeniyle sendikaların kongrelerine katıldığını, yöneticiler, memur ve işçilerle buluştuğunu, çalışanın hakkını korumak, sorunlarını gündeme getirmek adına çalışmalarına Meclis çatısı altında da devam ettiğini ifade etti.
Koncuk, 24 Haziran seçimlerinden sonra, İYİ Parti’nin milletvekili bulunmayan il ve ilçelerin sorunlarının meclise taşınması ve Genel Merkezle iletişimlerine katkıda bulunulması amacıyla görevlendirildiği Kastamonu’nun sorunlarını gündeme getirerek çalışmalar gerçekleştirdiğini da dile getirdi.
İYİ Parti’nin düzenlediği parti projelerinde aktif görev aldığını ifade eden Koncuk, “Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, İç Anadolu, Batı Karadeniz illerine ziyaretlerde bulunarak çalışmalarımı sürdürdüm”dedi.
Yerel seçimlerde; Adana, Ankara, İstanbul, Kayseri, Kırıkkale ve Kastamonu İl ve İlçelerinde vatandaşlarla bir araya geldiğini belirten İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Yola çıktığım ilk günden beri yaptığım gibi azimle vatandaşın sesi olmaya devam edeceğim ve TBMM Başkanlığına sunduğu çalışmaların da takipçisi olacağım” şeklinde konuştu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.7° / 24.7°