İzmir
Manşet Haber 17.12.2015 00:30:47 0

İzmir'deki işkence ve darp iddiaları TBMM Gündeminde

İzmir'deki işkence ve darp iddiaları TBMM Gündeminde

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, İzmir Kantarlar Polis Karakolunda yaşandığı iddia edilen işkence ve darp olayını TBMM gündemine taşıdı.

Özdiş, TBMM Başkanlığına İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği soru önergesinde, 2014 yılında İzmir’de Gezi Parkı olaylarının yıldönümü etkinliğine katılıp gözaltına alınan yaklaşık 63 kişinin İzmir’in Konak ilçesindeki Kantar Polis Karakolunda olay gününe ait kamera görüntülerinin 10 Aralık 2015 günü basına yansıdığına dikkat çekerek, “Görüntülerdeki polislerin gözaltına aldığı gençlere insanlık dışı muamelede bulunduğu, gençleri yere yatırıp tekmelediği, jop kullandığı hatta darp etmekten yorulan polislerin gençlerin üzerine oturarak dinlendiği görülmüştür.       TCK’ nın 94. Maddesi “Bir kişiye karşı insan onuruyla bağdaşmayan ve bedensel veya ruhsal yönden acı çekmesine, algılama veya irade yeteneğinin etkilenmesine, aşağılanmasına yol açacak davranışları gerçekleştiren kamu görevlisi hakkında üç yıldan oniki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.” derken bu görüntülerdeki sivil ve üniformalı polislerin kameraların kayıtta olduğunu bile bile rahatça davranması adalete güven mekanizmasını sarsmaktadır.” Dedi.

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı yanıtlanmasını istediği sorular şöyle:

“1-Görüntülerin yayılmasından sonra İzmir Valiliği’nin yaptığı açıklamada 30 Haziran 2014 tarihinde soruşturma açıldığı ve bir polis memurunun disiplin cezası ile cezalandırıldığı öğrenilmiştir. İzlediğimiz görüntülerde bir değil birden fazla polisin bu suçu işlediği açıkken diğer polisler hakkında işlem yapılmayışının sebebi nedir?

2-Bakanlığınızın işkence ve darp hakkındaki görüşleri nedir? Bu görevliler hakkında TCK’nın gereğini uygulayacak mısınız? “

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°