Tarih: 06.10.2016 18:07
KADINA ŞİDDET ADANA’DA MASAYA YATIRILACAK
19. Kadın Sığınakları ve Da(ya)nışma Merkezleri Kurultayı, 15-16-17 Ekim tarihlerinde Adana Kadın Danışma Merkezi ve Sığınma Evi Derneği (AKDAM) ev sahipliğinde Adana’da yapılacak. Kurultayın gündemi ise yerel yönetimlerin kadına yönelik şiddet alanında neler yapabileceği ve kadın örgütlerinin yerel yönetimlerle ilişkileri olacak.
Kadına yönelik şiddet ile cinsiyet temelli ayrımcılığın önemli toplumsal sorunlar olduğunu belirten AKDAM Başkanı Av. Muhal İkikardeş, kadına yönelik şiddet ile ayrımcılığın çözülmesi gereken öncelikli sorunlar arasında yer aldığını söyledi.
KADIN ÖRGÜTLENMELERİNİN TALEPLERİ
Kadına yönelik şiddetle mücadelenin aile merkezli politikalarla, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ise kültürel ve geleneksel değerler ekseninde çözülmesinin mümkün olmadığını ifade eden Av. İkikardeş, kadın örgütlenmelerinin bu sorunların çözümü için Kadın ve Eşitlik Bakanlığı’nın kurulması, Kadın Dayanışma ve Danışma Merkezleri ile sığınakların yaygınlaştırılması, Kadına yönelik şiddetle mücadele için merkezi ve yerel yönetim bütçelerinden hem devletin kendi çalışmalarına hem de bu alandaki bağımsız kadın örgütlenmelerinin çalışmalarına yeterli pay ayrılması yönünde talepleri olduğunu anımsattı.
KURULTAY ADANA’DA
Kadına yönelik şiddetle mücadelenin kadın örgütlenmelerinden bağımsız yürütülemeyeceğini belirten Av. İkikardeş, ilki 1998 yılında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde gerçekleştirilen kurultayın 19’uncusunun kadına yönelik şiddetin yoğun olduğu iller arasında yer alan Adana’da gerçekleştirilecek olmasının önemine işaret etti.
ŞİDDETLE VE AYRIMCILIKLA MÜCADELE
Kurultayda yerel yönetimlerin kadına yönelik şiddet alanında neler yapabileceği ve kadına yönelik şiddetle mücadele eden sivil toplum kuruluşlarının yerel yönetimlerle ilişkilerinin ele alınacağını aktaran Av. İkikardeş, kurultaydan kadına yönelik şiddetle mücadele ve cinsiyet temelli ayrımcılığın önlenmesi konularında önemli kararlar çıkacağına inandığını söyledi.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —