“Kadınlar olmadan başarı olmaz”
Manşet Haber 5.12.2013 23:34:52 0

“Kadınlar olmadan başarı olmaz”

“Kadınlar olmadan başarı olmaz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, “Kurtuluş Mücadelesi” sonunda çağdaş dünyaya adım atan Türkiye’de kadının da toplumda söz sahibi olmasını gerektiren adımların Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından atıldığını belirtti. Kadınların toplumsal yaşamdaki önemine vurgu yapan Akay, toplumdaki başarısızlıkların kadınların göz ardı edilmesinden kaynaklandığını belirtti. Akay, “Çağdaş toplumun gelişmesi için kadın-erkek arasındaki eşitliğin sağlanması zorunluluktur. Kalkınmanın her alanda eksiksiz gerçekleşmesi, kadının yaşamın her alanında var ve etkin olmasıyla mümkündür. Gelecek ancak kadın-erkek işbirliği ile şekillenebilir” dedi.

aka_kadin_chpTürk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, 5 Aralık 1934 tarihinde TBMM’de Türk kadınlarına milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanıyan anayasa değişikliğinin kabul edildiğini anımsatarak, 5 Aralık’ın bu nedenle Türkiye’de Kadın Hakları Günü olarak kutlandığını aktardı.

Kadınların toplumsal yaşamdaki önemine vurgu yapan CHP’li Akay, toplumdaki başarısızlıkların nedeninin kadınların göz ardı edilip yok sayılması olduğunu ifade etti. Akay, “1934’te Medeni Kanun’la, Türk kadını Avrupa’nın en uygar ülkelerinden önce önemli haklar elde etti. İsviçre, Fransa gibi ülkelerden çok önce kadınlar seçme ve seçilme haklarına kavuştular. 1930’larda Avrupa’nın pek çok ülkesinde kadın milletvekili bulunmazken Türkiye’de sonraki yıllarda erişilemeyen oranda kadın milletvekilimiz oldu” diye konuştu.

Kadınların, Kurtuluş Savaşı’nın görünmeyen kahramanları olduğunu dile getiren Akay, savaş meydanının gerisindeki ekonomi, sağlık, eğitim başta olmak üzere tüm sorunların çözümcüsünün kadınlar olduğunu kaydetti. Akay, çağdaş toplumun gelişmesi için kadın-erkek arasındaki eşitliğin sağlanmasının şart olduğunu belirtti.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.9° / 20.4°