Adana(Ulus)-- CHP Parti Meclisi Üyesi ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Pişkin, kadına yönelik şiddetin her türüne karşı mücadele edilmesinin bir insanlık görevi olduğunu söyledi.
Gökçe Pişkin, 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü' nedeniyle yaptığı açıklamada, 25 Kasım’ın üç kadın üzerinden başlayan uluslararası bir mücadele günü olduğunu anımsatarak şu görüşlere yer verdi:
“Dünyanın her yerinde kadınlar, şiddetin bir numaralı mağduru konumundalar. Kocası tarafından darp edilen, amirlerinin tecavüzüne maruz kalan, yalnızca iki harfle kamuoyunun karşısına çıkarılan kadınlar ülkemizin gündeminde sıklıkla yer tutmaktalar.
Tecavüz mağdurları tedirginlikle yaşamaya devam ederken, sanıkların aramızda gezmeleri yeni suçların oluşmasına neden olmaktadır.
Kadına yönelik şiddetin her türüne karşı mücadele edilmesi bir insanlık görevidir. Akranlar arasında yaşanan şiddet de göz önüne alındığında Türkiye’de her gün kadınlar için 25 Kasım’dır.!
25 Kasım, cinsiyet eşitsizliğine, aile içi şiddete, akran şiddetine, ırkçılığa, ayrımcılığa, savaşa karşı topyekûn olarak kadınların direniş günüdür.
Kadına yönelik şiddete dur demek ve dikkat çekmek için başlatılan “beyaz kurdele” hareketi, tüm dünyada 1991 yılından beri uygulanan bir harekettir. Ve en anlamlı günü olan 25 Kasım’da yakalarımızı süsleyecektir.
Güldünyaların olmadığı bir ülkeyi, N.Ç. ve Ö.Ç.nin isimlerini iade ettiğimiz günleri el birliğiyle kuracağız.”
25 KASIM VE 3 KADININ ÖYKÜSÜ
25 Kasım, Dominik Cumhuriyeti'nde Clandestina Hareketi'nin öncülerinden, Mirabel kardeşler olarak bilinen Patria Mercedes, Minerva Argentina ve Maria Terasa isimli üç kız kardeşin Rafael Leonidas Trujillo diktatörlüğüne karşı yürüttükleri mücadelenin sembolleştiği gündür.
Mirabel kardeşler siyasal özgürlükler adına kararlılıkla mücadele ettikleri için çokça hapsedildiler, işkencelere maruz kaldılar, en sonunda hapishanedeki eşlerini ziyarete gittikleri sırada arabalarından zorla indirilerek tecavüz edildikten sonra işkenceyle katledildiler. 25 Kasım 1960’da ölüleri bir yol kenarında bulundu. Oysa gerçek biliniyordu.
1999'da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararlarından bu yana 25 Kasım, 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü' oldu.