KAMU’DA DİŞ HEKİMLERİNİN KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLMELİ
Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Dt. Hasan Boğa, Ağız diş sağlığının asla ihmale getirilmemesi gerektiğini ifade etti.
“Halka nitelikli sağlık hizmeti sunan diş hekimlerinin koşulları mutlaka iyileştirilmelidir” diyen Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Boğa, kamuda çalışan diş hekimlerinin sorunlarını yakınen bildiğini söyledi. Boğa, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Kamu diş hekimlerimizin hizmet kalitesinin arttırılması yönündeki isteklerini görmezden gelemeyiz. Özellikle diş tedavilerinde zaman sınırı konulması doğru bir yaklaşım değildir. En küçük bir iş bile 10 dakikadan fazla sürebilir. Değil ki daha ciddi operasyonlarda zaman sınırı belirlenemez. Kamu ’da meslektaşlarımız yardımcı personel sıkıntısı da yaşamaktadır. Ayrıca diş hekimlerinin çalışma saatleri ve ekonomik sorunları da giderilmelidir. Sorunların çözümü için Sağlık Bakanlığı ile görüşülmesinin de önemli olduğunu düşünüyoruz. Türk Dişhekimleri Birliğinin Sağlık Bakanı ile yaptığı görüşmenin sonucunun da kamuoyuyla paylaşılmasını bekliyoruz. Toplum sağlığını ilgilendiren her konu, hassasiyetle değerlendirilmelidir. Bakanlığımızın bakış açısının bu yönde olması, koruyucu hekimliğin öncelenmesi gibi kamu ’da çalışan diş hekimlerinin beden ve ruhsal sağlıkları da düşünülmelidir.”
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
ŞERİF KAYA’DAN “MOR TEPELERDEKİ ÇOCUKLUĞUM” ROMANI
-
2
VALİ YAVUZ’DAN ŞEHİTLER VE ÇANAKKALE MESAJI
-
3
SEYHAN’DA ZAM ORANI AÇIKLANMADI
-
4
AOSB’DEN YENİ PROJELER
-
5
ŞEVKİN: 20 BİN DİŞ HEKİMİ İŞSİZ!
-
6
BARUT, İKTİDARI GÖREVE ÇAĞIRDI
-
7
ADANA’DA ALZHEİMER FARKINDALIĞI İÇİN TİYATRO ETKİNLİĞİ
-
8
TEMSA, BATMAN BELEDİYESİ’NE 10 YENİ ARAÇ
-
9
ADALETİN TERAZİSİ KANUNLA DEĞİL TOPLUM VİCDANIYLA DENGELENİR
-
10
ADANA TİYATRO FESTİVALİ PERDELERİNİ AÇIYOR
-
11
TGC: BİLAL ÖZCAN SERBEST BIRAKILMALIDIR
-
12
Düzgün COŞKUN Yazdı/ SEVİNDİRİCİ ANCAK GECİKEN BİR KARAR

