Karaisalı’da Yenilebilir Yabani Nebatın Araştırılması ve Ekoturizmin Geliştirilmesi Projesi’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.Kısa adı KARGİ-DER olan Karaisalı Kalkınma Yardımlaşma ve Girişimciliği Destekleme Derneği'nin proje sahibi olduğu ve Karaisalı Belediyesi, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve Karaisalı Meslek Yüksek Okulu‘nun proje ortaklığı ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi ile Karaisalı Belediyesi’nin finansör olduğu “Karaisalı’da Yenilebilir Yabani Nebatın Araştırılması ve Ekoturizmin Geliştirilmesi Projesi” yapıldı.
KARGİ-DER Başkan Yardımcısı Yılmaz Aydoğan, 'Bin derde deva, hastalığa veda ve uzun yaşamın sırrı olan otlar, paha biçilemezdir kuşkusuz. Ilıman Akdeniz iklimli Karaisalı Bölgesi bu konuda çok şanslıdır. Karaisalı’da yerel halkın değerlendirdiği onlarca yenilebilir yabani nebat bulunmakla birlikte, konu üzerinde yapılmış yeterli sayıda bilimsel çalışma veya basılı yayın yoktur. “Karaisalı Köylerinde Halkın Kullandığı Doğal Bitkilerin Etnobotanik Yönden Araştırılması” adlı çalışmaya göre bölgede 54 familyadan 124 cinse ait 180 bitki insanlarca çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Bunlardan 61’i gıda amaçlı kullanımdır' dedi.
Aydoğan, bu projenin uygulanması ile Adana’da yaşayan kadınlarla Karaisalı kırsalında proje uygulama alanı olarak seçilen bölgedeki kadınlar arasında işbirliği yapılarak etkileşimleri artırılacağını ifade ederek, 'Karaisalı’da bulunan işsiz genç kadınlardan bir kısmının girişimci vasıflarının geliştirilmesine ve geçici istihdamına katkıda bulunulmuş olacaktır' diye konuştu.
Karaisalı Belediye Başkan Vekili Hakan Arıcı, ilçede tarıma ek olarak yapılacak turizm ve sanayinin de geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Bu projenin Karaisalı tanıtımına katkı vereceğini vurgulayan Arıcı, 'Bu projeye destek verenlere ve proje ortaklarına teşekkür ediyorum. Ev sahipliği için MYO'muza özel olarak teşekkür ederim. Yeni işbirliklerinde beraber olmak dileğiyle başarılar diliyorum' dedi.