“KARAİSALI'NIN TURİZME AÇILMAMASI VİZYONSUZLUĞUN ÜRÜNÜDÜR'
“KARAİSALI'NIN TURİZME AÇILMAMASI VİZYONSUZLUĞUN ÜRÜNÜDÜR'
CHP Adana Milletvekili Adayı Oya Tekin, Karaisalı'daki kanyonun ilçenin turizmine olumlu bir etki yaratacak şekilde tanıtılmadığına dikkat çekerek, 'Böyle doğa harikalarını turizme açmamak nasıl bir vizyonsuzluğun ürünüdür anlamak mümkün değil.“dedi.
CHP Adana Milletvekili Adayı Avukat Oya Tekin, seçim sürecinde gerçekleştirdiği ilçe ziyaretlerine Karaisalı ile devam etti. Ziyaretlerine Karaisalı'nın Çukur Köyü'nde başlayan Tekin, köylü kadınlarla birlikte sohbet etti, peynir mayalama imkanı buldu. Ardından, Prof. Dr. Onur Akpınar ile CHP Karaisalı İlçe Örgütü'nü ziyaret eden Tekin, İlçe Başkan Vekili Mustafa Eren, ilçe yöneticileri,kadın ve gençlik koları ve partililerle de fikir alış verişinde bulundu.
AKP hükümetinin, Karaisalı'da çok kolay bir şekilde çözülebilecek sorunları çözümsüz hale getirdiğine dikkat çeken Tekin, 'Karaisalı- Pozantı yolu bunların başında geliyor. Pozantı’ya yol, büyük bir inatla, yıllardır açılmamakta. Neden? Neden kadınlarımız bu yüzden ellerindeki ürünü satamıyor, neden ilçemiz turizme açılamıyor? Oysa Karaisalı’nın turizm açılması demek sizin de, çocuklarınızın da, torunlarınızın da potansiyellerinizi kullanması demek. Karaisalı’nın turizme açılması, sizler için iyi bir gelecek demek. Lütfen iyi bir gelecek hakkınızı arayın' ifadelerini kullandı.
Karaisalı'daki kanyonun da, ilçenin turizmine olumlu bir etki yaratacak şekilde tanıtılmadığına dikkat çeken Tekin, 'Böyle doğa harikalarını turizme açmamak için nasıl bir vizyonsuzluğun ürünüdür anlamak mümkün değil. Sonra Alman köprüsü(Varda) var burada, etrafı derbeder halde. Neden dünyanın turizm cennetlerinde olduğu gibi burada da doğal güzellikler olması gerektiği şekilde değerlendirmiyor? Gelin 24 Haziran’da bu konuyu da sorgulayalım' ifadelerini kullandı.
Tekin, Karaisalı'nın da, Adana'nın diğer ilçelerinde olduğu gibi hem konut, hem altyapı, hem de ulaşım konusunda sıkıntılı bir bölge olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
'İşte biz tam da bu nedenle yönetime talibiz. İnsanın yaşadığı yerin insanca olması gerektiğinin farkındayız. Şehir vücut gibidir, her organın bir işlevi vardır ve vücudun bir organı eksik çalışırsa sistem bozulur. Biz aldığımız eğitimle, bilinçle, deneyimle bu vücudu tıkır tıkır çalıştıracağız.'
Tekin, Karaisalı'da saatte 63 bin şişe su işleme kapasiteli damla su tesislerine işaret ederek, 'Bölgenin en büyük, kendi alanındaki su tesisi 6 yıl önce kurulmuş ve 100'e yakın çalışanı var. Bu gibi tesislerin sayısını artırmalıyız' dedi. Tekin, köylünün, Karaisalı sınırları içinde yer alan 20.2 MW kapasiteli HES tesisisin tarım ve yerleşim alanlarına zarar vermesinden yakındığına da dikkat çekerek, 'Karaisalı insanı için elimizden gelen her türlü hukuki yardımı yapacağız. HES projesi dışında, uzun yıllardır süregelen tapu sorunları var. Bu sorunların çözümü için çözüm önerileri geliştiriyoruz' ifadelerini kullandı