Tarih: 05.03.2016 18:37

Karakaya’dan “Vergi” tepkisi

Facebook Twitter Linked-in

karakaya_meclis_esnafMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, ticaret sektöründe adeta bir yangın olduğu ve tedbir alınması gerektiği çağrısında bulundu.

Karakaya, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerine dair Milliyetçi Hareket Partisi adına Meclis’te yaptığı konuşmada ticaret sektöründe uyarı anlamı taşıyan sorunlara dikkat çekti. Çek ve senetlerin ödenmediğini, icra ve iflasların arttığını belirten Karakaya, bu konuda Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin 'İş âleminde müthiş sıkıntı var, çekleri ve senetleri kimse ödemiyor. Aslında çekin senedin bugünlerde yüzüne bakanı da yok, nakit para da kimsede yok” şeklindeki itirafına atıfta bulundu. “Sayın Bakana en azından bu gerçekleri ifade ettiğinden dolayı teşekkür ediyorum” diyen Karakaya, “Ticarette kâr önemli ama kâr etmek kadar önemli olan bir başka şey de nakit akışlarıdır” dedi.

NEREDEN NEREYE...

2003’deki icra-iflas dosya sayısının 9 milyon iken 20015’te bunun 24 milyona çıktığını, 2003’teki GSYİH’nın binde 1.7’sine denk gelen protestolu senedin binde 7’lere fırladığını, geçen yıl binde 5.1’lerde seyrettiğini kaydeden Karakaya, “Çekler önemli bir sorun oluşturmaya başladı. Çeke, senede güvenen yok; bu, ekonominin zorda olduğu, zora girdiği dönemlerin bariz bir çıktısı, görüntüsüdür. Gerçekten bir yangın var. Bunların farkına varmalıyız, gerekli tedbirleri bir an önce almalıyız.” ikazında bulundu.

KAZANÇ VERGİSİ VE ASGARİ ÜCRET

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, vadeli satışlarla ilişkili kazanılmayan kazançtan ise vergi alınmasının ticaret erbabını sıkıntıya soktuğuna değinirken, siyasi iktidarın kaşıkla verip kepçeyle almada pek mahir olduğuna vurgu yaptı. Asgari ücrette de bunun görüldüğünü hatırlatan Karakaya, “Yılın son üç ayına baktığımızda, asgari diye bir şey kalmıyor. Şimdi size 2016 yılı asgari ücreti nedir desek ‘1.300’ diyeceksiniz ama böyle bir şey söz konusu değil. Yine memura, emekliye verdiğiniz ücretlere, yaptığınız zamlara bakın Allah aşkına! İşte, bu ay çıktıktan sonra, Mart ayından sonra bunlar da tekrar geriye düşmeye başlıyor. Yani, bir taraftan veriyor gibi görünürken diğer taraftan maalesef alıyorsunuz” ifadesini kullandı.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —