KARALAR, AKAY’I HALKA BÖYLE ŞİKÂYET ETTİ
Manşet Haber 17.10.2019 00:42:14 0

KARALAR, AKAY’I HALKA BÖYLE ŞİKÂYET ETTİ

KARALAR, AKAY’I HALKA BÖYLE ŞİKÂYET ETTİ

Adana CHP’de Belediye başkanlar arasına kara kedi erken girdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Zeydan Karalar’ın 31 Mart seçimlerinde Seyhan Belediye Başkanlığı koltuğunda ısrarla istediği Akif Kemal Akay arasındaki gerilim Halkkart olayı ile kamuoyuna yansıdı. CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yine partilisi Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ı halka sosyal medya hesabından şikayet eden paylaşımda bulundu.



Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde dağıttığı Halk Kart fotoğrafı ile sosyal medyadaki paylaşımı şöyle:



“Sayın Genel Başkanımızın mimarı olduğu, büyük uğraşlarla başlattığımız, binlerce haneye umut olan, Türkiye'de öncüsü olduğumuz Halk Kart projemizin çeşitli gerekçelerle iptal edilmiş olması bizi ziyadesi ile üzmüştür.

Bu projede halk kart verilen herkes teker teker kontrol edilmiştir. Daha sonra durumunda değişiklik olanlar olmuş ise, yanlışlıklar var ise bunlar ayıklanır, yerine yeni insanlara bu kartlar verilir. Ama insanların bu şekilde mağdur edilmesini kabul edemeyiz.

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Halk Kart'ın bir an evvel yeniden başlatılması konusunda gerekli uyarıları yaptım. Gerekli maddi desteği de sağladım.

Buzdolabı boş şekilde markete gidip kartının boş olduğunu öğrenenler, yeni eğitim dönemi çocuğuna forma alamayanlar olmuş. Telafisini takip edeceğim.

İlçe Belediyeleri hangi partiden olursa olsun, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak yanlışlar konusunda uyarmak bizim sorumluluğumuzdur.”

Zeydan Karalar’ın bu paylaşımına Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın yanıtı Adana’da yayın yapan A TV canlı yayınında geldi. Akay, çıktığı TV programında şöyle dedi:

“Halk kart bir kere iptal edilmedi devam ediyor. Duyuru da yapıldı. Burada zaten sevgili büyükşehir belediye başkanımızın ifadesi ayıklanmadan bahsediyor.  Biz bunu yapıyoruz. Yapılan her doğru işin istismarcılar olduğunu biliyoruz. Bu istismarcılar için ciddi araştırma yaptırıyoruz. Araştırma bitmek üzere. Geciken ödemeler hak sahiplerine ödenecek. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ödeme yapılacak. İstismarcılar ortadan ayıklanacak. Büyükşehir halk kart için para ödemedi. Alacağımız paranın bir miktarını ödedi.”

İşte Akif Akay’ın A TV’de Eğrisi Doğrusu programındaki açıklamaların tamamı şöyle:

(https://www.facebook.com/tvacomtr/videos/415390652503154/UzpfSTIzNDc5NzIyMTIxMTc1NDY6MjUxOTM0MzkyMTY0NzA0MA/)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

31.6° / 22°