KARALAR SEÇİM TAHMİNİNİ FOX TV’DE AÇIKLADI
Manşet Haber 11.05.2023 12:40:12 0

KARALAR SEÇİM TAHMİNİNİ FOX TV’DE AÇIKLADI

KARALAR SEÇİM TAHMİNİNİ FOX TV’DE AÇIKLADI






Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nın yüzde 90 ilk turda açık ara kazanacağını söyledi.





FOX TV’de İlker Karagöz ile Çalar Saat programına konuk olan ABB Başkanı Zeydan Karalar, bu seçimlerden CHP’nin Adana’da birinci parti olarak çıkacağını savundu. Türkiye’nin ve Adana’nın iktidar değişikliğine hazır olduğunu da kaydeden Karalar, Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 55-60 oyla ilk turda Cumhurbaşkanı seçileceğini ifade etti ve şöyle konuştu:





“Biz sahadayız. Sahanın iktidar değişikliğine hazır olduğunu gözlemliyoruz.





Ben iyi bir matematikçiyim. Çok basit bir hesap . 4 aday yarışıyor. İki adayın oylarını yüzde 5 olarak kabul edelim. Kalıyor yüzde 95. CHP’nin oyunu yüzde 30, diğer bileşenlerin oyunu da 25 olarak kabul edelim. Bileşenlerimizin oyu yüzde 55. Geriye 40 kalıyor. Nasıl oluyor kazanıyorlar? Cumhur İttifakının bu seçimi kazanma ihtimali asla görünmüyor.





Millet İttifakında 6 siyasi parti var. Bu partilerin cumhurbaşkanı adayımıza oy vermeleri kendi genel başkanlarına oy verme anlamına gelir. Oyları heba olmuyor ki .Her parti kendi adayına oy veriyor. Millet ittifakı ile bir blok olarak seçime  giriyoruz. Yüzde 90 birinci turda kazanıyoruz.”



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

37.3° / 22.7°