Tarih: 12.02.2023 15:39

KARDEMİR: YARALARI SARMA ZAMANI

Facebook Twitter Linked-in






Kahramanmaraş Elbistan Pazarcık depremlerinde en büyük yıkımın yaşandığı Hatay’ın turunçgiller ihracatında önemli yere sahip olduğuna dikkat çekilerek, bu konuda vakit geçirilmeden önlem alınması istendi.





TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası geçmiş dönem Başkanı Ziraat Mühendisi Semih Karademir, ülkemizin turunçgiller ihracatını yapan firmaların bir kısmının Hatay’da bulunduğunu ifade etti. Karademir, “Acı günleri yaşadık artık yaralarımızı sarma zamanı.“  diyerek görüş ve önerilerini sosyal medya hesabından şöyle sıraladı:





“Ülkemiz turunçgiller ihracatını yapan firmaların bir kısmı Hatay'da bulunmaktadır ve yaşadığımız acı felakette bu firmaların tesisleri ciddi bir şekilde zarar gördü. Hatay firmalarının hasat ve ihracatlarının devamını sağlamak için Tesisleri Hatay'da bulunan firmalar, Adana ve Mersin ilimizde bulunan firmalarla eşleştirilerek ürün arzının devamı sağlanmalıdır. Konu ilgili kuruluşlar nezdinde hızlı bir şekilde görüşülmeli, paketleme tesislerinde 16 veya 24 saat esasına dayanan çalışmalara gidilmelidir.”









Orjinal Habere Git
— HABER SONU —