KEMAL SERHADLI POLİS MERKEZİNDE 30. DÖNEM MEZUNİYET
26.08.2024 22:38:00 0

KEMAL SERHADLI POLİS MERKEZİNDE 30. DÖNEM MEZUNİYET

Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü 30. Dönem mezunlarını verdi.

Vali Yavuz Selim Köşger mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, polis Teşkilatının  toplumudaki maddi ve manevi kayıpların azaltılması, kamu düzeninin temini, halkın huzur içinde yaşaması, insan haklarının korunması ve hukukun uygulanması görevlerini büyük bir fedakârlıkla, gecesini gündüzüne katarak yerine getirdiğini söyledi. Vali Köşger, şöyle konuştu:

“Kemal Serhadlı Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünün 30. Dönem Mezunları olarak mazisi şan ve şeref dolu Emniyet Teşkilatımıza ilk adımlarınızı atıyorsunuz. Köklü bir kurumsal geçmişe sahip olan Emniyet Teşkilatımıza yakışır şekilde gerekli eğitimleri aldınız. Bu doğrultuda bugün burada edeceğiniz yemine sadık kalarak kutsal mesleğinizin; vatan sevgisi, merhamet ve adaletle, suç ve suçluyla mücadele mesleği olduğunu asla unutmayacağınıza, meslek yaşamınız boyunca toplum menfaatini şahsi menfaatinizden üstün tutup görevinizi en iyi şekilde yapacağınıza yürekten inanıyorum.” 
Polislerimizin; Devletimizin vatandaşa uzanan sevgi, merhamet eli, gülen yüzü olduğuna değinen Vali Köşger “Bu yüzden vatandaşlarımızı kıracak, üzecek, rencide edecek tavır ve davranışlardan uzak durmaya özen gösterin. Rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı bayrağımız göklerimizde hür ve bağımsız olarak dalgalanacak, ezanımız semalarımızdan hiç dinmeyecektir. İnanıyorum ki bölgesinde ve küresel ölçekte hak, adalet kavramlarını taşıyan ve dünyada temsil eden bir büyük devlet ve millet olarak ilelebet var olacağız.” 


Genç polislerimizden görevlerini icra ederken medeniyetimizin bizlere miras bıraktığı değerlerimizden asla sapmamalarını isteyen Vali Köşger “İnsanımızın, bizim için en kıymetli, en değerli varlık olduğunu; bizi büyük millet, güçlü devlet kılan en önemli özelliğimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz olduğunu bir an olsun aklınızdan çıkarmayın. Daima aziz milletimize ve yüce devletimize bağlı kalmaya özellikle dikkat edin. Safınızın, milletimizin safı; tarafınızın, devletimizin tarafı olduğunu meslek hayatınız boyunca düstur edinin. Zaman içerisinde çeşitli makam ve görevlere geleceksiniz. Hangi makama ve göreve gelirseniz gelin, önceliğiniz iyi insan ve iyi polis olmak olsun. Bunu aklınızdan asla çıkarmayın. Biliniz ki bu vatan, bu millet, bu bayrak, bu devlet sizlere emanettir.”dedi.
Törene Vali Köşger’in yanı sıra; Adana Milletvekilleri Ahmet Zenbilci, Abdullah Doğru, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrencilerin aileleri katıldı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

35.6° / 23.8°