Kenti birlikte yöneteceğiz
Manşet Haber 20.12.2013 02:34:32 0

Kenti birlikte yöneteceğiz

Kenti birlikte yöneteceğiz

Rukiye Çinkılıç TMMOB1Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Av. Rukiye Çinkılıç, göreve geldiklerinde kentin tüm dinamikleriyle buluşacaklarını ve katılımcı belediyecilik anlayışını yaşama geçireceklerini söyledi.
CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Av. Rukiye Çinkılıç ve eşi Av. Mustafa Çinkılıç, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) temsilcileriyle buluştu. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi'nde gerçekleştirilen ziyarete, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nazım Biçer, İMO Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı ile çok sayıda oda temsilcisi, mimar ve mühendis katıldı.
Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette kendisini ve projelerini anlatan CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Av. Rukiye Çinkılıç, uzun yıllar Adana Büyükşehir Belediyesi'nde görev yaptığını anımsatarak, 'Belediyedeki görevim gereği de odaların mahkeme ve davalarını, verdiği mücadeleyi ve hedeflerini çok iyi biliyorum. Yaşama bakış açım çerçevesinde de yaşanabilir kent ve ülke mücadelenizi sonuna dek destekliyorum' dedi.
Mimar ve mühendis odalarının temsilcilerine projelerinden söz eden CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Av. Rukiye Çinkılıç, şunları kaydetti:
'Partimizin Adana İl Kadın Kolları Başkanı olarak kadınların yerel yönetimlerde önünü açmak, hedef çıtalarını yükseltmek misyonunu üstlendim. Çünkü kadınlar yönetimlerde kentliye hizmette daha duyarlı olacaklardır. Bizim belediye yönetim anlayışımızda 'ben bilirim' mantığı değil, kentimizin tüm değerlerini gerek bilgi-birikim, gerekse sosyokültürel zenginlikleriyle içerisine alan planlama ve uygulamalar olacak. Geçmişte 'ben bilirim' mantığıyla yapılan yanlış planlama ve sonuçları nedeniyle işimiz zor. Ayrıca 30 Mart 2014 tarihinde yürürlüğe girecek Bütünşehir Yasası ile sorunlar yumağının daha karışık hale geleceği bugünden belli. Ancak önümüzdeki sorunlar ve sorumluluğumuzun bilinciyle yola çıktık. Bu yolda sizden de destek bekliyoruz.'
BAŞKANLAR DA KONUŞTU
Ziyarette öneri ve fikirlerini de sunan TMMOB temsilcileri de, kent için beklentilerini paylaştı. TMMOB'ye yönelik baskı politikalarına karşı mücadele yürüttüklerini de ifade eden oda temsilcileri, şöyle konuştu:
'Adana ilimizde, odalarımızın da taraf olduğu davalarla, yapılan yanlış uygulamalar, yapılmış yanlış projelerin sonuçlarında bu seçimde yerel yönetici olarak seçilenlere büyük görevler düşüyor. Yapılmış hala devam eden yanlış uygulamalardan geri dönülmesi, düzeltilmesi en az 1-2 yıl zaman alacaktır. Kentimiz için doğru planlama yapmak isteyen, bu iradeyi gösteren, odalarımızı da yönetişim sürecine alan yerel yönetimlere, tüm enerjimiz ve projelerimizle destek vereceğiz. Ayrıca biz sizi Avukat Mustafa Bey'in eşi olarak tanıyorduk. Artık, Rukiye hanımın eşi Mustafa Bey diye tanıtacağız. Adaylığınız kesinleştiğinde de sizi yine aramızda görmek isteriz.'
 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

36.4° / 23.6°