Kılıçdaroğlu Seçim Startını verdi
Manşet Haber 24.11.2013 01:01:34 0

Kılıçdaroğlu Seçim Startını verdi

Kılıçdaroğlu Seçim Startını verdi

kemal_kilicdaroglu_adana_osmaniye (1)CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 30 Mart 2013 tarihinde yapılacak belediye başkanlığı seçim startını Osmaniye’den verdi.

Kılıçdaroğlu, Adana havalimanında İl Başkanı, Adana Milletvekilleri Ali Demirçalı ve Turgay Develi ile kalabalık bir partili grubu tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu’nun Adana ve Osmaniye gezisine Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu, Nihat Matkap ile Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçen, Hatay Milletvekilleri ile Manisa Milletvekili Özgür Özel de eşlik etti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Mercimek kasabasına uğradı burada vatandaşlarla görüştü. Karayoluyla Kadirli ilçesine giden Kılıçdaroğlu CHP Kadirli Belediye Başkan adayı olarak Aytun Gündeşlioğlu’nu açıkladı. Kılıçdaroğlu, yerel seçimler için yaptıkları çalışmada parti içinde yüzde 33’lük kadın kotası getirdiklerini belirterek “Bu alanda çok sayıda kadın kardeşim var onlara seslenmek istiyorum. Size seçme ve seçilme hakkını veren parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Şimdi biz son kurultayımızda bir değişiklik yaptık. Yüzde 33 cinsiyet kotası getirdik. Şundan emin olmanızı isterim. Önümüzde göreceksiniz. Çok sayıda kadın Cumhuriyet Halk Parti'li belediye başkan adayımız olacak. Çok sayıda kadın belediye meclis üyesi olacak. Madem ki bu ülkenin nüfusunun yarısı kadın, kadının da siyasette hakkı var. Bu ülke yönetiminde hakkı var. Bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum. Sizin eviniz Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Gelin Cumhuriyet Halk Partisi'ne özgürce siyaset yapın.”  dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Osmaniye Belediye Başkanlığına da Mimar Haydar Aktürk’ü aday gösterdi. Kılıçdaroğlu Osmaniye’deki konuşmasında, İlkokullardan 'Andımız'ın kaldırılmasına da tepki gösterdi.  Kılıçdaroğlu, “Okullarda Andımızı yasakladılar. Yahu niye yasaklıyorsun? Ben merak ediyorum Türküm demek ayıp mı? Hepimiz gurur duymalıyız. Doğruyum demek ayıp mı? Hepimiz gurur duymalıyız. Çalışkanım demek ayıp mı? Hepimiz gurur duymalıyız. O zaman ben size söyleyeyim Türküm, doğruyum, çalışkanım. Bunu yasaklıyorsa güç sizdedir yetki sizdedir. Sandığa gideceksiniz dersini vereceksiniz” şeklinde konuştu.  Kılıçdaroğlu, Düziçi ve Bahçe ilçelerini ziyaret ettikten sonra uçakla Ankara’ya döndü.

kemal_kilicdaroglu_adana_osmaniye (2)

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.8° / 22.1°