Kimlik doğrulama sistemi
Kimlik doğrulama sistemi
Özel Eğitim Kurumları Derneği engellilerin önündeki engelleri ortadan kaldırmak, çözümler üretmek ve bu bireyleri eğitim aldıkları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerindeki kaliteyi artırmak amacıyla Adana’da bölgesel toplantı düzenledi.
Özel Eğitim Kurumları Derneği Genel Başkanı Mustafa Akdemir, özellikle Kimlik Doğruluma Sistemi konusundaki çalışmalarda bu işin içinde olmaları gerektiğini vurgulayarak, bu konuda ki çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
Öğretmenevindeki toplantının açış konuşmasını Özel Yeni Duyum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticisi ve Özel Eğitim Kurumları Derneği Genel Sekreteri Meliha Kocamanoğlu yaptı. Kocamanoğlu, toplantıya Adana’nın yanı sıra Hatay, Osmaniye, Mersin ve Niğde de faaliyet gösteren eğitim kurumlarının yöneticilerinin katıldığını belirterek,” Kurumlarımızı sıkıntıya sokan bazı uygulamalar için derneğimiz tarafından çeşitli davalar açıldı. Damar okuma sistemi konusunu çözemedik. Bu konuda ki tespitleri yapıldı ve çalışmalarımız sürüyor. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum”dedi.
Özel Eğitim Kurumları Derneği Genel Başkanı Mustafa Akdemir, Bakanlık tarafından uygulanmak istenen 18 Mayıs 2012 tarihinde çıkarılan Özel Eğitim Kurumları yönetmeliğinde bazı maddelerde kendilerinin görüşlerinin alınmadığını, bu nedenle çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Mustafa Akdemir, bu yönetmelikte bulunan 25 maddenin 4 bendinde konu “Kurumlarca; eğitim personelinin ders devam takibi ise giriş ve çıkışlarda özürlü birey modülünde yer alan kimlik doğrulama sistemi ile yapılır.” Konusunda hala belirsizlikler bulunduğunu, ayrıca tüm yönetmeliğin uygulamasının naszıl yapılacağına yönelik hiçbir şeyin netleşmediğini ileri sürdü.
KONTROL EDİLMESİNE KARŞI DEĞİLİZ
Akdemir,”Yönetmelik yapılırken bizin bu işin içinde bulunmamız gerektiğini belirttik. Bu sistemin uygulanamayacağını anlattık. Sonrasında görüşlerimizi ilettik ancak 6 aydır hiçbir çalışma yapılmadı. Yönetmeliğin tamamına Yürütmenin durdurulması için dava açtık. Bizler kurumlarımızın kontrol altına alınmasına kesiklikle karşı değiliz. Onur kırıcılığa karşıyız. Ayrıca Kimlik Doğruluma sisteminin nasıl uygulanacağına dair açıklama yok. Morallerimizi bozmadan öncelikle davaların sonuçlanmasını bekleyeceğiz. Maddi açıdan kaybımız olmalalı. Ancak mevcut uygulama başladığında yüzde 20’lik kayba dayanacak gücümüz yok. “dedi.
BU ZORLUKLARI HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ
Daha sonra konuşan Özel Eğitim Kurumları Dernek Koordinatörü Yüksel Yıldızlar, Yönetmeliğin çıkarılmasının ardından oluşan sıkıntıların tespit edildiğini, bunları aşmak için ise hep birlikte mücadelelerinin süreceğini anlattı. Yüksel Yıldızlar, Özel Eğitimin zorunlu olduğunu ancak uygulamada sıkıntı olduğuna da dikkat çekerek,” Hukuk mücadelemiz sürüyor. Bazı illerimizde değişik uygulamalar içine giriliyor. Örnek verecek olursak Adana’da uygulanan kamera istemi gibi. Örgencilerin Damar okuma sistemi çözülemedi. Bizler dernek olarak gerekli tespitlerimi yaptık. Bakanlık yetkilileri ile sürekli görüşmeler halindeyiz. Sürekli olarak anlatıyoruz. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin tüm ülkede son yıllarda yaşanılan saygı ve değer kayıplarının giderilmesini istiyoruz. Kurumlarımızda hizmet kalitesinin arttırılması, daha etkin ve kaliteli hizmet verebilmeleri, kurumsallaşma mantığı ile hareket etmeleri için öneri ve temennilerimizi iletiyoruz.”diye konuştu