KIZILDAĞ’DA 539. GELENEKSEL KARAKUCAK GÜREŞLERİ
20.08.2024 01:37:00 0

KIZILDAĞ’DA 539. GELENEKSEL KARAKUCAK GÜREŞLERİ

539. Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri Adana’nın Karaisalı İlçesi’nde yapıldı.

Kızıldağ Yaylası’nda gerçekleştirilen organizasyona Vali Yavuz Selim Köşger ile eşi Fatma Köşger, Adana Milletvekilleri Abdullah Doğru, Ahmet Zenbilci, il protokol üyeleri ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Vali Köşger, 539.su düzenlenen Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nde Adanalı hemşehrilerimizle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirtti, “Bu yiğitler, bu meydanda olduğu sürece bu ezanlar dinmeyecek, bu bayrak Kızıldağ’ın en zirvesi dahil zirvelerden inmeyecek. Bugün burada söze hacet duymayacak bir manzara var. Sözle söylenmesi gereken ne varsa ‘Allah Allah illallah’ diyerek meydana çıkan koç yiğitler söyledi. Bu Kızıldağ’ın zirvesinde bayrağımızı dalgalandıran havacılarımız söyledi. Adana’nın ve yurdun muhtelif köşelerinden kalkıp buraya gelen, burada coşkuyla bu etkinliğe katılan hanımefendiler, beyefendiler, genç kardeşlerim söyledi. Ne söylenmesi gerekiyorsa söylendi aslında. Allah hepinizden razı olsun. Sağ olun var olun. ”dedi.

Vali Köşger, konuşmasını “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünde belirttiği; Toroslar’ın eteğinde bir yörük çadırında bir duman tütüyorsa ve onun önünde Toroslar’ın ayazından yanakları al al olmuş bir çocuk oynuyorsa bu millete asla izmihlal olmayacaktır. Bu millet, ebediyen payidar kalacaktır!” ifadeleriyle sürdürdü.

Yurdun muhtelif köşesinden meydana çıkan 700’ü aşkın pehlivan başta olmak üzere Karaisalı’nın gençlerinin, Karaisalı’nın ahalisinin, hafızlarımızı, pehlivanlarımızı yetiştirenlerin Karaisalı’dan tüm dünyaya “Bizi biz yapan değerlerle biz buradayız, ayaktayız ve ebediyen bu toprakları vatan kılmaya azimliyiz. Tankınızla, tüfeğinizle cümleniz gelin kim gelirse gelsin biz ilelebet buradayız.” Mesajını verdiklerini ifade eden Vali Köşger “Bu etkinliği 539 yıldır sürdüren ecdadımızı da rahmetle anıyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin. Bu etkinlikleri daha nice 530 yıllarca devam ettirecek olan genç kuşaklarımıza da selam olsun. Hepsine güveniyoruz, istikbalimizi onlara emanet ediyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar. Etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Pehlivanlarımızın hepsinin alınlarından öpüyor, hepsini tebrik ediyorum. Hepsi gönüllerimizin şampiyonu olacak. Karaisalı’yı ve Adana’yı hak ettiği noktaya taşımak için ne gerekiyorsa yapmaya gayret edeceğiz. Elmalı Güreşleri’yle eşdeğer bir güreş olan Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nin Türkiye’de hak ettiği yere gelmesi için Adana’nın tanıtılması için ne gerekiyorsa yapacağız ve Adana’yı hak ettiği yere hep birlikte taşıyacağız.” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

35.5° / 23.5°