KOMŞUDA NE VAR? PROJESİ GEZDİRDİ

9.03.2018 12:42:10

KOMŞUDA NE VAR? PROJESİ GEZDİRDİ

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri ”Komşuda Ne var?” projesi kapsamında 40 öğrenciyi Kayseri’ye götürdü, kayak yaptırdı.
İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal ve kültürel projeler kapsamında Adana’da dezavantajlı bölgelerde yaşayan 14-18 yaş grubuna yönelik özellikle risk grubu içinde bulunan, ekonomik ve sosyal faktörlerden dolayı yaşadığı mahallenin ya da çevrenin dışına çıkamamış, ülkemizde bulunan farklı kültürlerle etkileşim halinde olamamış öğrencilerin farklı kültür ve fikirlerin farkına varması ve o kültürlere saygı duyması amacıyla Komşuda Ne Var? Projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında Adana’daki öğrencilerin Kayseri, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin, Hatay’a götürülmesi hedeflendi.
Uygulanan proje kapsamında; “Komşuda Ne Var?” Projesinin ilk ayağı olan Kayseri’ye Adana’nın Yüreğir İlçesi Dadaloğlu Anadolu Lisesi ve Melihşah Anadolu Lisesinde eğitim gören toplam (40) öğrenci götürüldü. Öğrencilere, Erciyes Dağı Kayak Merkezinde kızak ve teleferik gezisi, il merkezinde bulunan restaurantta yemek keyfi ve akabinde rehber eşliğinde Hunat Hatun Külliyesi gezdirilerek Kayseri ilinin tarihi hakkında bilgilendirme yapıldı.
Proje ile gençlerin toplumsal duyarlılığa sahip birer vatandaş olarak yetiştirilmesi, çeşitli sebeplerden dolayı yaşadıkları toplumda sosyolojik sorunlarla karşılaşan, çevresine açılamayan kapalı toplum psikolojisiyle büyüyen öğrencilerin farklı kültürleri tanıyarak farklı düşüncede insanların olduğunu öğrenmesine yaşadıkları sosyal çevreye uyum sağlamasına yardımcı olunması, bireye yaşadığı toplumda değerlilik ve ait olma duygusunun kazandırılması amaçlanıyor.




1

YÜREĞİR’DE MEME KANSERİ FARKINDALIK SEMİNERİ

2

ZORLUDEMİR: SANATIN HER YÖNÜ İNSANLARI MUTLU ETMEKTİR

3

ADANA BAROSU’NDA VOLKAN BÖKE DÖNEMİ

4

KADIN VOLEYBOLCULAR KAYBETMİYOR

5

ADANA LEZZET FESTİVALİ, LEZZET ŞÖLENİ YAŞATTI