Konakta Ney ve Tambur Dinletisi
Manşet Haber 3.12.2015 14:43:21 0

Konakta Ney ve Tambur Dinletisi

Konakta Ney ve Tambur Dinletisi

Büyükşehir’den musiki geces

Tarihi Ramazanoğlu Konağı, Türk Tasavvuf Müziğinin simgesi haline gelen “Ney” ve Türk Müziği’nin telli çalgılarından “Tambur” dinletisi ile müzikseverleri bir araya getirdi

Bakanlığı’nın  ‘Kentin Simge Mekanlarının Kültür ve Sanatla Buluşturulması’  Projesi kapsamında restore edilen Tarihi Ramazanoğlu Konağı, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen resitallere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Sanatçılarından, tamburda Bülent Yarpuzlu, neyde Kamile Üstüner, kemanda Mustafa Onurbaş ve bendirde Müge Çiğdem sahne aldı. Tambur ve neyin uyumu, Tarihi Konağı dolduran çok sayıda müziksever tarafından beğeni ile izlendi. Yaklaşık bir saat boyunca sahnede kalan konservatuvar sanatçıları birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

Aralık ayının sonuna kadar değerli sanatçıları konuk edecek olan Ramazanoğlu Konağı Resitalleri ücretsiz. Katılımın sınırlı olması nedeniyle Büyükşehir'in 0 322 455 38 33 nolu telefonundan rezervasyon yaptırılması gerekiyor.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

37.3° / 22.7°