KONCUK: AKARYAKIT ZAMLARINDAN ÇİFTÇİ EKİM YAPAMAYACAK.!

9.03.2022 18:04:46

KONCUK: AKARYAKIT ZAMLARINDAN ÇİFTÇİ EKİM YAPAMAYACAK.!






Adana Milletvekili İsmail Koncuk, çiftçinin en önemli harcamalarından biri olan motorine gelen zamların yıllık artış bazında %150’i aşarak %200’e vardığını, motorinin litresinin 1 Ocak 2022’de 12,86 iken 8 Mart 2022  itibariyle ne yazık ki 21 TL’yi aştığını,çiftçiye verilen mazot desteğin  bir önceki üretim sezonunda %45’ini karşılarken son zamlarla bu üretim sezonunda%12’e gerilemiş olduğu söyledi.





Akaryakıta üst üste gelen zamların tarımsal üretimi tehdit ettiğini belirten Koncuk, yaşanan sorunları Meclis gündemine taşıyarak Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek verdiği soru önergesinde şöyle dedi:





“Akaryakıta üst üste gelen zamlar yalnızca araç sahiplerini değil, tarımsal üretimi tehdit eder seviyelere ulaştığından, üretici bu yıl üretim yapmaktan kaçıyor. Bunu önlemek için acil eylem planınız var mıdır? Bu paketi ne zaman devreye sokacaksınız?





Çiftçinin kullandığı mazotta ÖTV ve KDV indirimi yapılması için Bakanlığınızın bir çalışması olacak mıdır?”





Yat sahiplerine verilen mazot desteği çiftçilere de vermeli.!





Yeni üretim sezonunda çiftçiye özel ek destek ya da indirimli fiyat uygulanması olacak mı?,yat sahiplerine verilen %50 mazot desteğini çiftçilere de vermeyi düşünüyor musunuz?”




1

ORHAN: SİNEMA UMUTTUR, SİNEMA DAYANIŞMADIR

2

TÜRKİYE’DE AĞUSTOS AYINDA 134 BİN 155 KONUT SATILDI

3

“NEFES AL, DOĞA İLE BÜTÜNLEŞ“

4

GÜRER: “HAYVANCILIKTA ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR”

5

DİKKAT! BİLİNÇSİZ KULLANIMI SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR!