KOSGEB KREDİLERİNİ SORDU
Manşet Haber 1.06.2017 20:54:33 0

KOSGEB KREDİLERİNİ SORDU

KOSGEB KREDİLERİNİ SORDU

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın sağladığı destek kredilerini sordu.
Ülkemizde girişimciliğin desteklenmesi amacıyla faaliyet gösteren KOSGEB’in, destek programları ile bir kısım KOBİ’mize katkıda bulunduğunu, ancak ekonomideki bozulma ve geçim sıkıntısı nedeniyle işletmesini ayakta tutmakta zorlanan birçok esnafımızın talep etmelerine rağmen bu kredilerden faydalandırılmadığını kaydeden Elif Doğan Türkmen, esnafın dili oldu, o soruyu sordu:
Referandum öncesi, seçim yatırımı olarak esnafa verileceği vaat edilen kredilerin de göz boyamaktan öteye gitmediğini, esnafın banka kapılarından eli boş döndüğünü hatırlatan Elif Doğan Türkmen, esnafın boş vaatlere değil, evine ekmek götürebilmek adına işletmesini ayakta tutmaya ihtiyacı olduğunu belirtti.elifturkmen_ (1)
“Ekonomik ve toplumsal yaşamımızın can damarı olan esnafımız, istihdam ve üretime olan katkısıyla ülkemizin vazgeçilmezidir. Ancak, AKP iktidarı KOSGEB eliyle bir kısım esnafa destek olurken, azımsanamayacak sayıda esnafımızdan çoktan vazgeçmiştir” ifadelerini kullanan Elif Doğan Türkmen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanından şu sorularına yanıt istedi:
Türkiye genelinde ve Adana’da, KOSGEB kredilerinden faydalanmak için müracaat eden kaç esnafımız vardır?
KOSGEB tarafından Türkiye genelinde ve Adana’da desteklenen esnaf sayısı kaçtır? Bu işletmelere ne kadar kredi sağlanmıştır? İl bazında rakamsal verilerle açıklar mısınız?
KOSGEB tarafından Türkiye genelinde ve Adana’da hangi alanlarda faaliyet gösteren işletmelere kredi sağlanmıştır? İl bazında rakamsal verilerle açıklar mısınız?
KOSGEB kredilerinden yararlandırılan esnaf hangi kriterlere göre belirlenmektedir?
Maddi zorluk içinde işletmesini ayakta tutmaya çalışan ancak KOSGEB kredilerine başvuramayan veya başvurup da yararlanma hakkı elde edemeyen esnafımız için yeni bir kredi planlanmakta mıdır?







Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

37.3° / 22.7°