Koyun-Keçi Yetiştiricileri Başkanını Seçti
Manşet Haber 18.11.2014 10:31:33 0

Koyun-Keçi Yetiştiricileri Başkanını Seçti

Koyun-Keçi Yetiştiricileri Başkanını Seçti

damızlık-genel kurul (2)Adana İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği  Başkanlığınma Murat Şen seçildi.

Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde yapılan genel kurulda 830 üyenin oyunu alan Murat Şen yeniden başkanlığa seçilirken diğer aday Ahmet Çetinkaya ise 276 ‘oy alabildi. Murat Şen başkanlığındaki yönetim kurulu Kazım Nebioğlu, Cabbar Külahlıoğlu, İbrahim Gün, İsmail Umut, Halil Yılmaz, Mesut Akray’dan oluştu.

Adana İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Şen, üyelerinin sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceklerini belirterek, “Göçerlerimizi ışığa kavuşturmaya 300 güneş enerjisi dağıtımıyla başladık. Güneş enerji sistemleri dağıtımını artıracağız. Orman Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptığımız çalışmalar sonucunda orman alanlarının yüzde 71’ini üyelerimizin kullanımına açtık. Adana’da ve Türkiye genelinde sektörümüzün daha iyi noktalara gelmesi için mücadelemiz sürecek” diye konuştu.
HAMİT AYGÜL ŞAŞIRDI
Genel kurula katılan Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül Adana’da 300 bin olan küçükbaş hayvan varlığının yapılan çalışmalar sonucunda 600 bini geçtiğini dile getirdi. Adana’da önemli bir orman varlığı olduğunu ve küçükbaş hayvancılığın önünün açık olduğunu söyleyen Aygül, “Kentimiz küçükbaş hayvancılığa daha elverişli bir unsur taşıyor” dedi.damizlik-genelkurul-başkan muratsen

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.4° / 21.6°