MADIMAK KATLİAMINI UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ
Manşet Haber 25.06.2022 20:09:29 0

MADIMAK KATLİAMINI UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

MADIMAK KATLİAMINI UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

Adana’daki Alevi Platformu, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta Madımak otelinde yaşananlarını unutmadıklarını açıkladı.
Platform sözcüsü Sıtkı Keskin, Seyhan Belediyesi önünde gerçekleştirilen anmada yaptı konuşmada,
2 Temmuz 93’te Sivas Madımak otelinde yaşanan katliamın tarihi bir arka planının olduğunu daha önce de dile getirdiklerini ifade ederek öyle dedi:
“Katliamı gerçekleştiren planlı güçlerin programlı davrandıklarını biliyoruz. Katliam, demokrasiyi eşitliği özgürlüğü toplumsal inançsal ve kültürel farkındalıkları yok sayıp bunları düşman bilen tek tip ulus, tek tip yurttaş yaratmaya çalışan zihniyettir ve o zihniyetin ürünüdür.
Devlet ve devletin adaleti; 29 yıldır Sivas’ta diri diri yakılan katledilen 33 Can, akademisyen gazeteci aydın ülkenin vatandaşı için adaleti sağlayamadı. Adalet talebimiz devam etmektedir, adalet talebimizle beraber madımak otelinin utanç müzesi olarak yeniden düzenlenmesi ve bu katliama sebep olanların gerekli cezaya çarptırılmaları önceliğimizdir.
Dünyanın yüz karası olan bu katliamı asla unutmadık unutmayacağız.
Bu katliam sıradan bir hadise değildir. Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan gelişmeler baktığımızda katliamın neden ve niye yapıldığı az çok anlaşılmaktadır. Katliamın 29. yılında demokratik, özgür, eşit, halkların kardeşçe bir arada yaşadığı bir ülke mücadelemiz devam ediyor ve devam edecek.
Ayrıca 2 Temmuz 93’te yapılan katliamın uluslararası düzeyde evrensel bir anma günü olarak kabul edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Katliamda ateşte semah duran canlarımızın direnci bilinci ve inancının yaşatılması ve daha başka katliamların yaşanmaması için insanlığın, siyasal ve kültürel belleğinde bu katliam asla unutulmamalıdır. Bu anlamda tüm demokrasi güçlerini, ülke kamuoyunu taleplerimize destek vermeye çağırıyoruz.
2 Temmuz 93 de yaşanan katliamı; o gün devletin en tepesinde ülkeyi yönetenlerin çok şükür otelin içindeki ölenlerin dışında dışarıdaki vatandaşımıza bir şey olmamıştır demesini, Belediye başkanının gazanız mübarek olsun demesini, İtfaiye erinin bir yazarımızı itfaiye merdivenlerden sürüklemesini, Allah Allah nidalarıyla cuma namazından sonra Müslüman Türkiye naralarıyla yakın yakın oteli diyenleri; yeteri kadar destek vermeyen komutanları suçlulara sahte kimlik düzenleyenleri ve Sivas madımak davasının zaman aşımını ülkemize hayırlı olsun diye bildiren ülke yöneticilerini unutmadık, unutmayacağız.”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°