Magandaya 26.5 yıl hapis
Manşet Haber 26.04.2014 00:49:41 0

Magandaya 26.5 yıl hapis

Magandaya 26.5 yıl hapis

Adana’da  trafik kazası yüzünden çıkan silahlı kavgada rastgele ateş edip otomobilinin içinde yolun açılmasını bekleyen ilaç mümessil 35 yaşındaki Edip Aksak'ı öldürdüğü mermi çekirdeğinden belli olan 23 yaşındaki Şehmus Akay 26 yıl 5 ay hapis cezasına mahkum edildi. 31 yaşındaki Hüseyin Botor ise 6 yıl 5 ay hapse çarptırıldı.
Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan özel tıp merkezinin önünde, 22 Şubat 2013'de iddiaya göre, İbrahim D.'nin kullandığı içinde Hasan Botor'un da bulunduğu araç motosikletli 23 yaşındaki Savaş Lale'ye çarptı.
Hafif yaralanan Lale, özel tıp merkezine götürüldü. Olayı duyan ağabeyi 24 yaşındaki Ümit Lale tıp merkezine gelerek 'Kardeşimi kim yaraladı' diye bağırıp Botor'a yumruk atınca kavga çıktı.
Botor da telefonla kuzeni Hüseyin Botor'a haber verdi. Hüseyin ile arkadaşı Şehmus Akay olay yerine geldi. Savaş ile Şehmuz arasında yumruklaşma oldu. Hüseyin ile Şehmuz, kaçmaya çalışan Savaş'ın arkasında silahla ateş edince aracıyla yoldan geçen ilaç mümessili Edip Aksak vurularak öldü. Ölüme neden olan mermi çekirdeğinin Şehmus Akay'ın tabancasından çıktığı belirlendi.
Tutuklanan Akay ve Botor, Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına çıktı. Botor, son savunmasında, akrabasının kazaya karışması nedeni ile arkadaşı Şehmus ile olay yerine geldiğini söyleyerek, ' Yaralıya geçmiş olsun dememe rağmen, küfürle karşılık verip, ellerini bellerine attılar. Bir el korkutmak için havaya ateş ettim. O arada 2-3 el ateş edildi'dedi.
YERE SIKTIM
Şehmus Akay da, 'Savaş, Hasan'a ‘Çakallarını mı çağırdın?' dedi. Yardım amaçlı geldiğimizi söyledim, ancak küfür edip, vurdu. Kalabalıklardı. Panikleyip, silahımı çektim. Amacım korkutmaktı. Dağılmaları için yere bir el yere ateş ettim ve kaçtım. Hüseyin'de de silah vardı. O da ateş etti. Savaş'ın arkasından ateş etmedim. Silahı polise verdim'diyerek kendini savundu. Hasan Botor da suçlamayı kabul etmedi.
26 YIL 5 AY HAPİS
Mahkeme heyeti, ilaç mümessili Aksak'ın ölümüne neden olan Şehmus Akay'ı 'Olası kasıtla öldürme' suçundan önce müebbet hapisle cezalandırdı. Suçun olası kasıtla işlenmesi ve iyi halden dolayı cezası 20 yıla indirildi. Akay'a ayrıca, 'Savaş Lale'yi öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah' suçundan da 6 yıl 5 ay olmak üzere toplam 20 yıl 5 ay hapis cezası verildi. Hüseyin Botor da, 6 yıl 5 ay hapis cezasına mahkum edilip tahliye edildi. Hasan Botor ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.4° / 23.1°