MANTI: ŞİRKETLERDE KADIN AYAK İZİNİ ARIYORUZ

14.02.2022 16:14:30

MANTI: ŞİRKETLERDE KADIN AYAK İZİNİ ARIYORUZ






İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı, Adana ve Türkiye’deki tüm şirketlerde karbon ayak izinden önce kadın ayak izinin öne çıkması gerektiğini bildirdi.





 “Şirketlerimizde karbon ayak izinden önce kadın ayak izini arıyoruz” diye konuşan Berman Mantı, dünyanın en büyük servetinin insan kaynağı olduğuna işaret etti. Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan kadınların istihdama katılma oranının yüzde 29’lar seviyesinde kalmasının yetersizliğine işaret eden Berman Mantı, yaptığı yazılı açıklamada kadınlar özelinde çok büyük bir insan ve verim kaybı ile karşı karşıya kalındığını söyledi.





İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı, varoluşun kutsallığına erkekle birlikte adım atan kadınların yıllar içerisinde ekonomik olarak var olamadığını, fiziksel özgürlüğünü ekonomik özgürlüğe dönüştürme konusunda hem kadına tanınan toplumsal roller hem de bu konuda özendirici, sürdürülebilir bir politikanın olmaması nedeniyle kadın ayak izinin dönüştürülemediğini dile getirdi.





“VERİM KAYBI YAŞANIYOR”





84 milyon 680 bin 273 kişilik Türkiye nüfusunun 42 milyon 252 bin 172’sini kadınların oluşturduğuna işaret eden Mantı, “İnsan kaynağı büyük bir servettir ancak ülkemizdeki kadınların ekonomik döngüde istihdama katılma oranı yüzde 29. Ne yazık ki kadınlar özelinde büyük bir verim kaybı yaşıyoruz. Bir planın, bir fikrin, bir işletmenin hatta doğanın kendisinin sürdürülebilirliği defalarca sorgulanırken kadınlarımızın ekonomik sürdürülebilirliği maalesef mümkün olmuyor” diye konuştu.





İŞKAD olarak, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimlerin, yasa yapıcıların ve özel sektörün kadın istihdamını kalite standartları parametreleri içerisinde değerlendirmelerini istediklerini ifade eden Mantı, şunları söyledi:





“Kadın girişimciliğinin artırılması için mevcut tedarik ihtiyaçlarının bir bölümünün kadın sahipliği olan firmalardan karşılanması konusunda var olan çağrımızı yeniliyoruz. Bu yıl Nisan ayında yapılacak “İŞKAD Girişimcilik Ödülleri”nde özellikle kadın istihdamını ve girişimciliğini destekleyen firmamızı da ödüllendireceğiz. Kadın girişimciliğinin artması maalesef tek başına şirket kurmayla olmuyor. Rekabetçi ortam içinde finansa erişim konusunda zorluk yaşayan kadın girişimciler için alan açılmalıdır. Bu da kadın işletmelerin desteklenmesi ile mümkün olacaktır.”





İŞKAD olarak bu yöndeki çabalara ortak olan, kadına alan açan tüm işletmeleri ziyarete hazırlandıklarını kaydeden Mantı, “En önemli hedefimiz kadın farkındalığı oluşturmak ve politika üretmektir” ifadelerini kullandı.




1

TÜRKİYE’DE Kİ ALZHEİMER DERNEKLERİ ADANA’DA BULUŞTU

2

DEMİRÇALI’DAN AKÜLÜ SANDALYE

3

OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE KADINA YÖNELİK ŞİDDET EĞİTİMİ

4

ADANA CHP’DE PARTİ PROĞRAMI YENİLEME ÇALIŞTAYI

5

SEYHAN ZABITASINDAN KALDIRIM İŞGALİ DENETİMİ