Meclis 9. Kata Taşındı

11.08.2014 22:25:57

Meclis 9. Kata Taşındı

sozlu_meclis_divan30 Mart seçimlerinden bu yana çalışmalarını tiyatro salonunda sürdüren Adana Büyükşehir Belediye Meclisi çalışmalarına yeniden düzenlenen Belediye Hizmet binasının 9. Kattaki yeni salonuna taşıdı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün başkanlık ettiği Büyükşehir Belediye Meclisinin Ağustos ayı ilk oturumu yeni salonda yapıldı. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi , Büyükşehir Belediye Başkanı, 15 ilçe Belediye Başkanı dahil toplam 78 üyeden oluşuyor. MHP, AKP ve CHP’nin grup oluşturduğu Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluk MHP’ye ait.  MHP 9’u Belediye Başkanı  35, AKP 4’ü Belediye Başkanı 28 CHP ise 3’ü Belediye Başkanı 15 üyeye sahip.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Belediye Yeni Hizmet binasının 9. Katındaki yeni salondaki ilk oturumuna başkanlık etti. Sözlü, salonun seçimlerden hemen sonra yenilendiğini söyledi.adana_bsehir_meclis_yeni_bina

VATANDAŞ İÇİN 45 KOLTUK

4 ay çalışmalarını Tariihi binada Tiyatro Salonunda sürdüren Adana Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri için hazırlanan yeni salonda  başkanlık divanı, meclis üyeleri için masa vew 2’şerli koltuk. Hemen arkasında belediye nürokratları yeri ve en sonunda medya ve halk için ayurılmış toplam 45 kişilik oturma yeri bulunuyor. Yeni salonda meclis üyeleri ile halkın arasında bürokratlar oturuyor.  Belediye Meclisisi salonunda bir konuşma kürsüsü de bulunuyor. Meclis salonunda medya mensupları için ayurılmış yer bulunmuyor.adana_belediye_yeni_bina

Büyükşehir Belediye Meclisi salonunda meclis üyelerinin oturdukları masalarda ses düzeni yer almıyor. Meclis üyeleri oturduğu yerden konuşmak istediklerinde salondan seslerinin duyulması mümkün olmuyor.

Türkiye’nin en büyük ilk 10 kenti arasında yer alan Adana’nın Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri için hazırlanan salon ihtiyaca cevap vermiyor. Salonun imara uygun yapılmadığı  da iddialar arasında.

(Adana Ulus)meclis_yeni_salon



1

ADASO’DA YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM DESTEK PROGRAMLARI KONUŞULDU

2

"ÜRETEN DE, TÜKETEN DE MAĞDUR"

3

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINIZ İÇİN 10 ÖNEMLİ ÖNERİ!

4

“KALP SAĞLIĞI İÇİN HER YAŞTA HAREKET ŞART”

5

SEYHAN’I YÜREĞİR’E BAĞLAYAN YAVUZLAR KÖPRÜSÜ AÇILDI