Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB); barış, kardeşlik, hoşgörü, sevgi, saygı ve bir sofrada aynı ekmeği paylaşmanın manevi güzelliklerinin yaşandığı Ramazan’da, dünyaya barış ve hoşgörü mesajları veren Antakya Medeniyetler Korusu’nu Adanalılarla buluşturdu.
Antakya Medeniyetler Korosu, konseri Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde verdi. AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, AOSB’nin büyük bir aile olduğunu, bu aileye hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “500 civarında sanayi kuruluşumuz, 35 bin kişilik istihdamla ülke ekonomisi için var gücüyle çalışan sanayicilerimizden oluşan AOSB’mizin, bu mübarek ayın anlam ve önemine uygun olarak düzenlediği konsere teşriflerinizden dolayı siz değerli konuklarımıza ve Dünya insanlığına barış ve hoşgörü mesajı veren Antakya Medeniyetler Koromuzun kıymetli üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.
14 DİLDE ŞARKI
Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi müzisyenlerden oluşan, 14 dilde şarkılar ve ilahiler seslendiren Koronun Şefi Yılmaz Özfırat ise korunun kuruluş amacını anlattı, bugüne kadar aralarında Fransa, Almanya, Yunanistan, Avrupa Parlamentosu, Birleşmiş Milletler ve Amerika Birleşik Devletleri Kongresinin de bulunduğu 450’den fazla konser verdiklerini bildirdi.
Farklı dilleri konuşan, yine farklı din ve mezheplere mensup bireylerin “Medeniyetlerin Beşiği, Hoşgörünün Başkenti” Antakya’da yıllardır birlikte yaşadığına vurgu yapan Yılmaz Özfırat, koronun da bu birlikteliğin sembolü olduğunu ifade etti.
Enerjisi, esprileri ve anlattığı fıkralarla konsere ayrı bir renk katan Yılmaz Özfırat, “Koromuzun hiçbir ticari amacı yoktur. Bu tür davetlere katılıp konserler vermekteki tek amacımız dünyamıza barış ve hoşgörü mesajları vermektir. Sadece davetlerine katıldığımız kurumlardan akülü engelli sandalyesi alıp bizim bile tanımadığımız herhangi bir engelli kardeşimize bağışlamalarını istiyoruz o kadar. Bunun dışında hiçbir talebimiz olmaz. Bu güzel organizasyonla bizi Adanalılarla buluşturan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sayın Bekir Sütcü başta olmak üzere tüm AOSB ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
İLAHİLER, MARŞLAR, ŞARKILAR
Açılış konuşmalarının ardından bir saatten fazla sahnede kalan Medeniyetler Korosu, seslendirdiği ilahilerle duygu dolu anlar yaşattı. Aradan yıllar geçse de unutulmayan şarkılar ve türküler de seslendiren koro, her şarkı sonrası dakikalarca alkışlandı.
ÜÇ DİLDE “SARI GELİN”
Koro; TRT Repertuvarında bulunan, Kars, Ermenistan ve Azerbaycan yöresinde sözlü bir kültürel miras olan, halk arasında “Sarı Gelin” olarak bilinen anonim eser “Erzurum Çarşı Pazar” adlı türküyü, Türkçe, Azerice ve Ermenice seslendirildi.
AYAKTA ALKIŞLANDI
Lazca, Arapça ve Kürtçe eserleri seslendirilmenin yanı sıra ilahiler de okuyan koro, son olarak; Türkiye için “Havasına suyuna taşına toprağına, Bin can feda bir tek dostuma, Her köşesi cennetim ezilir yanar içim, Bir başkadır benim memleketim “dizeleriyle başlayan şarkıyı seslendirirken ayakta alkışlandı. Bu ilgiye karşılık veren koro, son olarak bir eser daha seslendirdi.