Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe Başkan Yardımcısı Yücel Bayram Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Karaca, dokuzuncu grup Meclis Üyeleri ve Komite Üyeleriyle birlikte tekstil sektöründe faaliyet gösteren üyeleri ziyaret etti.
Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, üretim alanında dünya markalarına ürün tedarik eden böyle firmalarımızın varlığı mutluluğu kaynağımızdır. Dünyaya ihraç edilen ve dünya pazarında önemli yer tutan ürünlerin Adana’dan çıkıyor olması aynı zamanda istihdam konusunda da, ülkenin yükünü taşıyan firmalara devletin gereken kolaylığı sağlaması ve daha çok eleman istihdam ortamı oluşturması gerektiğini ifade etti.
Ziyarette daha fazla markanın, Adana’da üretim yapan firmaları tercih etmesi için dünyaca ünlü markaları Adana’ya davet eden Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, “Üretim konusunda ve kalifiye eleman konusunda iyi bir yol almış sektör üreticilerimizin tercih edilmesi için bir çok neden var. Tekstil ve hazır giyim sektörü gerek ihracat, gerek istihdam, gerekse katma değer bakımından yıllarca ülkemizin kalkınmasında öncü sektör olmuştur. Kumaşın Adana’da üretiliyor olması hem nakliye maliyeti hem de zaman açısından markalar için bir kazanım. Markaların kendi atölyesi gibi denetleme imkanı olan fabrikalar kusursuz ürün üretmenin gayretinde. Özellikle ifade etmem gerekir ki,ürün üretildikten sonra hava,kara,deniz ve demiryolu ulaşımının ortasında yer alan Adana, coğrafi konumu itibari ile markaların uğrak yeri olmuş durumda, Adana için bu büyük bir şans” dedi.
“Ülkemiz gibi gelişmekte olan ülkelerin ekonomik kalkınma sürecinde hazır giyim sektörü önemli bir rol üstlenmektedir. Sürekli değişen piyasa koşullarında faaliyet gösteren sektör, dünyada en ileri düzeyde küreselleşen sektörlerin başında gelmektedir. Buna ek olarak tekstil ve hazır giyim işletmelerinin yoğun bir rekabet içerisinde bulunduklarını söylemek mümkündür. Bu açıdan sektörde, rekabet edebilirlik, rekabet gücü gibi kavramlar giderek önem kazanmıştır.Hazır giyim sektöründe atölyeler halinde fason üretim yapan üreticilerimizin her biri ortalama 150-200 personel istihdam etmektedir. Bu rakam şehir genelinde hesaplandığında 100 binlere varan bir rakam,bu ciddi bir rakam. Bu istihdamı sağlayan üye üreticilerimiz elbette daha çok üretmek istiyorlar. Daha çok ürün üretirken, daha çok istihdam peşinden gelmek zorunda. Bu da milli ekonomi için muhteşem bir fırsat. Bu konuda üyemiz olan üreticilerimizin en büyük sorunları, vergi yükleri ve SGK giderleri. Bu giderlerde iyileştirme yapılması halinde daha çok istihdam için imkan bulacaklarını ifade etmeliyim. Hem maddi katma değer hem de istihdam katkısı için atılacak adımların ivedilikle atılması sektörün ve ekonominin canlanması için çok önem arz etmektedir. Gerekli düzenlemelerin yapılması halinde,hem katma değer hem de istihdam sağlanarak Adana ekonomisinde canlanma sağlanmış olacaktır.”