MERALARDA OTLATMA BEDELİ 300 LİRA
Adana’da mera yaylak ve kışlakların 2025 yılı otlatma sezonu bedeli büyükbaş hayvanlar için 300, küçükbaş hayvanlar için 30 lira olarak belirlendi.
Adana’da mera yaylak ve kışlakların 2025 yılı otlatma sezonu bedeli büyükbaş hayvanlar için 300, küçükbaş hayvanlar için 30 lira olarak belirlendi.
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger imzasıyla tüm ilçe kaymakamlıkları, Adana Orman Bölge Müdürlüğü, Adana İl Emniyet Müdürlüğü ve Adana İl Jandarma Komutanlığına gönderilen yazıya göre, Adana’daki mera yaylak ve kışlakların 2025 yılı otlatma sezonunda; aşırı, zamansız ve izinsiz otlatılmasını engellemek, işgallere son vermek, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın bu yerlerden en iyi şekilde istifade etmelerini sağlamayı amaçlıyor.
Mera Kanunu'nun 26. maddesi gereği 2025 yılında İl Mera Komisyonunca tespit edilen otlatma bedeli büyükbaş hayvanlar için 300 TL, küçükbaş hayvanlar için 30 TL olarak uygulanacak. Mera yaylak ve kışlaklardan komisyonca tespit edilen otlatma hakkına göre hak sahipleri belirlen otlatma bedellerini ödemekle yükümlü olacak. Bu alanlarda tahsis kararında yer alan otlatma hakkının üstünde hayvan otlatılamayacak, otlatma haklarından fazla hayvan otlatanlardan bu ücret her fazla hayvan sayısı için üç katı olarak tahsil edilecek.
https://adana.tarimorman.gov.tr/Belgeler/Duyuru_Linkleri/yaylak_ve_kislaklarin_kullanim_esaslari_2025.pdf
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
“SUYUN AKTIĞI YERDE EŞİTLİK YEŞERİR”
-
2
TGC: ÜYEMİZ İSMAİL ARI SERBEST BIRAKILMALIDIR
-
3
ŞEKERİN VÜCUDA BU 6 ZARARINI BİR BİLSENİZ!
-
4
TAMER DAĞLI’NIN ANNESİ VEFAT ETTİ
-
5
60 GÜNDE BİN ŞİRKETTEN KONKORDATO BAŞVURUSU
-
6
“KARATAŞ VE YUMURTALIK NEDEN TEŞVİK KAPSAMINDAN ÇIKARILDI?”
-
7
“KÜRESEL SU KRİZİ TARIMI VE GIDA GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR”
-
8
CHP ADANA İL’DE BAYRAMLAŞMA
-
9
Düzgün COŞKUN Yazdı/ HAYAT SİZE GÜLMÜYORSA SİZ HAYATA GÜLÜP GEÇİN
-
10
Hilal ULUDAĞ Yazdı/ SEN DE BEKLEYECEKSİN BİR GÜN BENİ
-
11
GÜNÜN FOTOĞRAFI
-
12
ZEYDAN KARALAR SAHALARA İNDİ

