Mete: Ortak insanlık dilini kullanmalıyız
Manşet Haber 8.03.2015 15:27:20 0

Mete: Ortak insanlık dilini kullanmalıyız

Mete: Ortak insanlık dilini kullanmalıyız

riza_mete_kadinlar_ (1)CHP Adana Milletvekili A. Adayı Op.Dr. Rıza Mete, toplumda her türlü ayrımcılığın başta cinsiyet ayrımcılığın ortadan kaldırılması gerektiğini belirterek, kadın erkek gözetmeksizin herkesin ortak dil olan insanlık dili kullanması gerektiğini ifade etti.

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayınlayan CHP Adana Milletvekili A.Adayı Op. Dr. Rıza Mete, “8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 100 bini aşkın kişi katıldı.riza_mete_kadinlar_ (3)

26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın 'Dünya Kadınlar Günü' olarak kutlanması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi” diyerek günün tarihçesi hakkında bilgi verdi.

Ülkemizde kadının her geçen gün ötelendiğini ve ötekileştirildiğini vurgulayan Mete, bu nedenle toplumda kadına yönelik şiddet olayları da artmaktadır.  Siyasilerin kullandığı dilin toplumda kadın cinayetlerinin sebebi olduğunu ifade eden Mete, ' Kadın cinayetleri bir siyasi cinayettir. Siyasilerimiz kullandıkları dili gözden geçirmelidir. Artık kadın yada erkek dilini bir kenara bırakmalı, hepimiz insanlık dilini ortak kullanmalıyız' dedi.

Kadınların sorunlarının aslında toplumun sorunu olduğunu ve hiç kimsenin cinsiyet ayrımcılığı yapmadan bu sorunların karşısında durması gerektiği çağrısını yapan CHP Milletvekili A.Adayı Op. Dr. Rıza Mete açıklamasını şöyle sonlandırdı:riza_mete_kadinlar_ (2)

“Ne yazık ki günümüzde kadınlar, ilgi, destek ve katkıdan yoksundur. Binbir güçlükle iş sahibi olan kadınlarımızın çoğu da taşeron firmaların insafına terk edilmiştir. Hakkını arayan işçilerimiz, atama bekleyen öğretmenlerimiz, karın tokluğuna tarlalarda, seralarda çalışan tarım işçilerimiz, güvencesiz olarak ev işlerine giden ve ayrıca en ağır işlerden biri olan ev kadınlığı da yapan analarımız, bacılarımız, eşlerimiz sizlere sesleniyorum: Sorunlarınız bizim de sorunlarımızdır. Sizin sorunlarınız gibi, emekli maaşlarıyla işsiz çocuklarına ve torunlarına bakmak zorunda kalan yaşlılarımızın, şiddet gören, öldürülen, okulda olması gerekirken çocuk yaşta anne olmaya zorlanan kızlarımızın sorunları da bizim sorunlarımızdır. Bu nedenle, el ele vereceğiz. Omuz omuza olacağız. Hiçbir kimseyi, dininden, dilinden, inancından, ırkından, cinsiyetinden dolayı ötekileştirmeden çalışacağız ve CHP'yi iktidara taşıyacağız.''

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°