Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Ben diş hekimiyim” demenin yeterli olmadığını, mezuniyet sonrası eğitimlerin sürdürülmesi gerektiğini söyledi.
“İmplant Üstü Protezlerde Simantasyon Komplikasyonları ve Çözüm Önerileri” Seminerinde konuşan Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, meslektaşlarının her türlü teknolojik gelişmelerden haberdar olması için yönetim olarak yoğun çaba harcadıklarını ifade etti ve şunları söyledi:
“Mezuniyet sonrasıda bilimsel eğitim alınmalıdır. Mezuniyet sonrası eğitim, meslek örgütlerinin işidir diye biz defalarca dile getirdiğimizden bilimsel toplantı ve eğitimlerimizi sürdürerek yapıyoruz. Biz kendimizi eğitip, bilgilerimizi güncellediğimiz için son teknolojiden haberdar oluyoruz.”
“KOMPLİKASYONLARA HAZIR OLUNMALI”
İmplantların günümüzde yaygın olarak kullanılmaya başlandığını, implant üstü protezlerin bunun önemli bir parçası olduğu belirten Prof. Dr. Aslıhan Üşümez, şunları söyledi;
“20 Yıllık protezciyim. Bizleri amacı hastaları mutlu etmek ve bundan mutlu olmaktır. Sabit Protez İmplant Üstü Komplikasyonları Mekanik ve Biyolojik olarak ikiye ayrılır. Mekanik: Vida gevşemesi, vida kırılması ve restorasyon başarısızlıkları. Biyolojik: Artık siman, peridontal problemler ve marjinal kemik kayıplarıdır. Tüm bunlar siz hekimlere ciddi sıkıntılar yaratmaktadır. İmplantlarda başarı; implantın yerleştirilmesi, üstünün protezinin yapılması hastanın uyumuyla sağlanır. Protez tiplerine göre oluşacak komplikasyonlara hazır olmalıyız.”