MHP: ADANA’DA HAKSIZLIĞA SON VERİN

19.07.2017 19:49:34

MHP: ADANA’DA HAKSIZLIĞA SON VERİN

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “8 tane olan idare mahkemesinden 7 tanesini kurduk, 8'inciyi de
kurmayacağız çünkü 7 idare mahkemesi ihtiyacı karşılıyor” sözlerine MHP Genel Başkan yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya tepki gösterdi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, yazılı açıklamasında, Adana Bölge Adliye Mahkemesi’nin önümüzdeki Eylül ayında açılacak olmasını önemsiyoruz. Bu karar, Adana’ya bir lütuf değil, bir hakkın gecikmiş olarak iadesidir. Dolayısıyla, bu tasarrufla Adana’nın gasp edilen hakkı Adana’ya iade edilmiş olacaktır.” İfadesini kullandı.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Adana Bölge İdare Mahkemesi’ni yok sayan açıklamasına ise tepki gösteren Karakaya “Sayın Bozdağ, geçen yıl tarafıma gönderdiği yazılı cevapta, fiilen hizmet veren Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin kapatılmadığını iddia etmiş ve Konya’ya bağlandığını söylemişti. Bugün ise ‘8 tane olan idare mahkemesinden 7 tanesini kurduk, 8'inciyi de kurmayacağız’ demektedir. Sayın Bakan, bu ifadeyle Adana Bölge İdare Mahkemesi’ni aslında kapattıklarını, Adana’ya iade etmeyeceklerini itiraf etmekte ve bir yıl önceki kendi sözünü kendisi yalanlamaktadır.”
diye konuştu
“GASP EDİLMİŞ HAKKI İADE EDİN”
MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, şu çağrıda bulundu: “Bir kere daha söylüyoruz. Dosya sayısı ve iş hacmi bakımından Türkiye’de üçüncü sırada olan Adana’yı, iş hacmi üç kat daha az olan başka bir ile bağlamak, adaletsizliktir. Adana’yı ve Adana’ya sadece 60 kilometre olan Mersin’i, Osmaniye’yi, Niğde’yi, yanında Hatay’ı 550 kilometre uzaktaki Konya’ya bağlamak, 2576 Sayılı kanunu yok saymaktır, bölgede yaşayan milyonlarca vatandaşımıza zulümdür, ayıptır, günahtır. Adana’ya yapılan haksızlığa son verin. Adana’nın ve yargı çevresiyle bu ile bağlı illerdeki milyonlarca insanın analarının ak sütü gibi helal olan gasp edilmiş hakkı iade edin.”



1

ORHAN: SİNEMA UMUTTUR, SİNEMA DAYANIŞMADIR

2

TÜRKİYE’DE AĞUSTOS AYINDA 134 BİN 155 KONUT SATILDI

3

“NEFES AL, DOĞA İLE BÜTÜNLEŞ“

4

GÜRER: “HAYVANCILIKTA ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR”

5

DİKKAT! BİLİNÇSİZ KULLANIMI SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR!