MHP’DEN ABB BAŞKANI KARALAR’A  ELEŞTİRİLER
SİYASET 14.08.2024 02:16:00 0

MHP’DEN ABB BAŞKANI KARALAR’A ELEŞTİRİLER

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, CHP’li Zeydan Karalar yönetimindeki Adana Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut belediye kaynakları ve gelirleri ile, üretilen hizmetin ters orantıda seyrettiğini söyledi.

Yusuf Kanlı,  yazılı açıklamasında, Seyhan ilçesiyle Yüreğir ilçesini birbirine bağlayan Yavuzlar Köprüsü Projesinin, alt yapısı, malzemesi ve inşaatıyla birlikte yüzde 75’inin kendi dönemlerinde tamamlandığını ifade ederek, “Karalar 2019’da göreve geldiğinde ‘Bana göre gereksiz’ demiş ve projeyi durdurmuştu. Aynı Karalar gereksiz gördüğü’ aynı köprüyü bu sefer seçim öncesi Haziran 2023’te gerekli görmüş ve tekrar inşaatına başlamıştı.” hatırlatmasında bulundu.Kanlı açıklamasında şöyle dedi:

“Karalar’ın sık sık iddia ettiği şekliyle ‘Geliri 1, borcu 4 olan belediye’, yani bizim dönemdeki Büyükşehir Belediyesi o kıt imkânlarla Yavuzlar Köprüsü’nün yüzde 75’ini tamamlamıştı. Ancak ne yazık ki Zeydan beyin yönetimindeki ‘Geliri 4, borcu 1 olan Büyükşehir Belediyesi’ aynı köprünün kalan yüzde 25’lik kısmını Haziran 2023’ten beri bitirememiştir.”

“BÜYÜKŞEHİR TEL TEL DÖKÜLÜYOR”

“Mevcut CHP’li yönetim elinde Adana Büyükşehir Belediyesi tel tel dökülüyor. Nedense önce projeler gereksiz görülmüş, 4 yıl atıl bırakılmış; sonra maliyetler artmış ve aynı projeler 4 yıl sonra gerekli görülüp inşaata başlanmış, kamu zararına da yol açılmıştır. Diğer taraftan kendilerinin ifadeleriyle 4 lira olan borç ise 1 liraya düşmüş, 1 lira olan gelir de 4’e katlanmış.”

“HİZMET HIZI 100’den 25’E DÜŞTÜ”

“İşin özeti şudur. MHP döneminde 2014’de Büyükşehir Yasası ile birlikte bir gecede tüm ilçelerin yükünü üstüne alan, o kadar borcun altına giren ama asla bahane üretmeyen Adana Büyükşehir Belediyesi saatte 100 kilometre hızla giderken; Zeydan beyin ifadesine göre Büyükşehir Belediyesi’nin deposu dolmuş, yükü hafiflemiş, tekerler yenilenmiş ama hizmet hızı saatte 25 kilometreye düşmüştür.”

“ADANA BUNU HAK ETMİYOR”

“Diğer bir deyişle; gelirler ve imkânlar 4 kat iyileşirken hizmet üretimi 4 kat geriye gitmiştir. CHP’li Zeydan Karalar’ın yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi en başarılı alanı olan kişisel reklamda ve algıda tazı, hizmette ise kaplumbağa durumuna düşmüştür. Büyükşehir Belediyesi’nin gücü, kapasitesi ehil olmayan ellerde zayi olmuş, Adana’nın önüne takoz konmuştur. Adana 5 yıldır rölantide çalışıyor; olan şehrimize, hemşehrilerimize oluyor. Adana bunu hak etmiyor, yazık!”


Anahtar Kelimeler: BAŞKANI KARALAR’ ELEŞTİRİLER

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

35.5° / 23.5°