MHP’DEN “ZAMLAR GERİ ALINSIN” AÇIKLAMASI
SİYASET 2.06.2024 15:20:00 0

MHP’DEN “ZAMLAR GERİ ALINSIN” AÇIKLAMASI

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, zamların geri alınması çağrısında bulundu. Kanlı’nın zamların geri alınmasıyla ilgili açıklamasının büyükşehir belediyesi ile ilgili olması dikkat çekti.

MHP İl Başkanı Yusuf Kanlı, yazılı açıklamasında, Adana’da Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla şehir içi ulaşım ücretlerine yapılan yüzde 43 oranındaki zamlara tepki gösterdi, zamların geri alınmasını, yeniden düzenlenmesini istedi. Kanlı,  “Tüm ekonomilerde zamlar, ticari faaliyetlerin kaçınılmaz bir gereği görülebilir ama bu insaf ölçüsünde olmalıdır. Kaldı ki belediyeler ticari kurumlar değildir; dolayısıyla zam, kâr amacı gütmeden hizmetin sürdürülebilir olması için yapılabilir.” ifadesini kullandı. 

Kanlı açıklamasında şöyle dedi:

 “Çevre illere ve hatta İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlere baktığımızda Adana’da toplu taşıma ücretleri diğer şehirlere göre aşırı yüksektir. Örneğin Ankara’da siviller 15, öğrenciler 7.5 TL, İstanbul’da siviller 17.7 ve öğrenciler 10.95 kuruşa ulaşım hizmetinden yararlanırken aynı hizmet komşu ilimiz Mersin’de sivil 15, öğrenci 7, öğretmen ve 60 yaş üstü için de 12 TL’dir. Diğer komşumuz Kahramanmaraş’ta da sivil yolcu 10, öğrenci 6 TL ödemektedir.

Adana’da ulaşım hizmetlerine yapılan bu zamlar ekonomik gerçeklerle uyumlu değildir. Halkın tepkisi haklıdır. Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ve metro için yapılan zamlar vatandaşın yararını gözetmek, piyasayı düzenlemek için değil, tamamen özel sektörün çıkarları düşünülerek yapılmıştır. Dolayısıyla bu zamlar halkçı değil rantçıdır! Ayrıca birçok şehirde uygulanan kısa mesafe tarifeleri Adana’da da düşünülmelidir. Bu vesileyle çağrıda bulunuyoruz; halkımız için zamlar geri alınsın, yeniden düzenlensin.”


Anahtar Kelimeler: “ZAMLAR ALINSIN” AÇIKLAMASI

YAZARLAR

37.2° / 23.9°