Tarih: 02.12.2014 11:05

MHP'li Gökçek sonunda patladı...

Facebook Twitter Linked-in

adana_haber_kanunsuluga_ortak_olmamBüyükşehir Belediyesi'nin Meclis Başkan Vekili MHP’li Meclis üyesi Salih Gökçe, Belediye Başkanı’nın katılmadığı oturumda, meclise “seçilmiş” üye yerine, “atanmış”  üyenin “Başkanlık”  yapmasının yasalara aykırı olduğunu söyledi ve konuyu Valiliğe taşıdı.

MECLİS TARTIŞMALI GEÇTİ
Büyükşehir Belediyesi son oturumunda yine hareketli ve gergin anlar yaşandı. MHP’li meclis üyesi Salih Gökçe, yasaların uygulanmadığını söyleyerek, meclisi yine terk etti. Büyükşehir Belediyesi bütçesi ile ASKİ Genel Müdürlüğü 2015 mali yılı bütçeleri kabul edilirken, Bando hizmeti ile minibüslerin otogara giriş ücretlerinin arttırılması tartışmalara neden oldu.
GÖKÇE YİNE TERK ETTİ
“Yasalara uyulmadığı” gerekçesiyle meclisi geçen hafta terk eden MHP’li Salih Gökçe, Meclis Başkan Vekilliği konusunda yine kanunsuz uygulama yapıldığını vurguladı. Gökçe, 5393 sayılı kanunun 19. maddesinin ihlal edildiğini söyledi. “Ben bu kanunsuzluğa ortak olmayacağım” dedi ve oturumu yine terk etti. Gökçe, konuyu Valiliğe taşıdığını da anlattı.
BÜYÜKŞEHİR BÜTÇESİ ONAYLANDI
Büyükşehir Belediyesi 2015 bütçesi Başkan Sözlü’nün olmadığı oylamada kabul edildi. Soru üzerine bürokratlar, gelirin 1 katrilyon 180 trilyon, giderin ise 1 katrilyon 310 trilyon olduğunu beyan ettiler. Aradaki farkın ise borçlanma yetkisiyle aşılacağını, kanunun buna müsait olduğunu söylediler. Büyükşehir’in katrilyonluk bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.

ASKİ BÜTÇESİ DE ONAYLANDI
AKP’li üye Vedat Gündoğan, genel kurula katılmayan ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar’ı eleştirdi ve maddenin başka güne bırakılmasını önerdi. Karalar, “Bir daha olmamak koşuluyla bizler bir insanlık yapalım ve burayı terk etmeyelim” dedi. ASKİ bütçesi de 375 trilyon gelir, 425 trilyon gider şeklinde arada 50 trilyonluk bir borçlanmayla kabul edildi.
ZAM ORANI MECLİSİ GERDİ
AK Parti Grubu adına söz alan meclis üyesi Salim İnce ile Vedat Gündoğan’ın, bando ve minibüs zam miktarlarının yeniden görüşülmek üzere komisyona sevk edilmesini istemeleri ortamı aniden gerdi. Karara göre bando isteyenler Büyükşehir Belediyesine 800 TL, ilçe ve köylerden gelen minibüslerin ise otogara girişlerinde aylık 200 TL ödeyecekleri öğrenildi.(Kaynak:Adana Haber:))


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —