MHP’nin Teklifini seve kabul ettim
Manşet Haber 15.01.2014 21:53:48 0

MHP’nin Teklifini seve kabul ettim

MHP’nin Teklifini seve kabul ettim

Abdullah Çalışkan, kurucusu olduğu ve bir dönem milletvekilliği görevinde bulunduğu Ak Parti’ye Büyükşehir Belediye Başkanlığı için resmi başvurusu olmadığını açıkladı,  Adana’nın Merkez Seyhan İlçesine Belediye Başkan adaylığı sürecini anlattı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kınalı ile birlikte ziyaret eden MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı ODTÜ Metalurji Mühendisliği Bölümü Mezunu Abdullah Çalışkan, Ak Parti’den MHP’nin adaylık sürecini  anlatırkn şöyle konuştu:

“Ak Parti'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için resmi başvurum olmadı. Temayül ve anketlerde ismim çıkınca potansiyel aday adayı gibi gözüktük. Ak Parti bir başka arkadaşı tercih etti. Ben de MHP'den gelen teklif üzerine burada politika yapmak ve Seyhan'dan aday olmak istedim. Süre içinde bazı gelişmeler oldu. Aylar öncesinden yola çıkan aday adayı arkadaşlarım ile teşkilat bazında yaşanan gelişmeleri az çok Adanalı biliyor. Tercih benden yana kullanılıp bana aday olmam istenince bu görevi de seve seve kabul ettim”
MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan, kendisinin İstanbul'da olduğu gün adaylığının tebliğ edildiğini ifade etti.  Gazetecilerin sürece ilişkin sorularını da yanıtlayan Çalışkan, “Milliyetçi ve muhafazakâr tabanın Ak Parti ve MHP içindeki isimleri çok farklı isimler değil. Bu taban birbirine uzak da değil. Ben aday olduğumda Ak Parti içinde sevinenlerde oldu, üzülenler de oldu. Sevinenlerin neden sevindikleri ortada. Üzülenlerin de bizlere olan inanç ve güvenleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Siyaset uzun soluklu iştir. Ben politika yaptığım her dönem iyi irdelendiğinde her zaman mazlumun yanında oldum. Haksızlığa uğrayanların yanında oldum. Benim için partisi, rengi, dili, menşei önemli değil. Önemli olan insan olması ve yanında olmamı gerektiren bir haklı talebinin olmasıdır. Ben böyle politika yaptım. MHP tabanı ise beni inanın bağrına bastı. Suyun toprakla buluşması gibi olduk sanki. Bundan dolayı da çok mutluyum, gururluyum” şeklinde konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 2009’da  seçimleri kazanan parti olduğunu, oyların yeniden sayılması nedeniyle seçimlerin Ak Parti'ye doğru yöneldiğini Adanalının bildiğine değinen Abdullah Çalışkan,  30 Mart’ta seçimleri kazanacaklarını ifade etti. Abdullah Çalışkan, Ak Parti  tabanından kendisine önemli derecede oy geleceğini ve yıllarca birlikte politika yaptığı arkadaşlarıyla bu seçimi kazanacağına inandığını kaydetti.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

36.4° / 23.6°