MUHALEFET ELEŞTİRDİ KARALAR YANITLADI

9.06.2022 13:33:07

MUHALEFET ELEŞTİRDİ KARALAR YANITLADI






Adana Büyükşehir Belediyesi’nin haziran ayı ilk oturumunda, CHP’li Başkan Zeydan Karalar, Ak Parti ve MHP’li üyeler tarafından eleştirildi. Cumhur ittifakı Karalar’ı  toplu taşımada kullanılan otobüslerin bozuk olması ve katı atık ücreti alınması konusunda eleştirdi.









Adana Büyükşehir  Meclisi Zeydan Karalar başkanlığında Haziran ayının ilk oturumunu yaptı. MHP adına gündem dışı konuşan Cemal Demirdağ, belediye otobüslerinin eski ve bozuk olması nedeniyle yollarda kaldığını, bakım ihalesi yapmayan belediyenin otobüslerinin bakımının yapılmadığını iddia etti. Mezarlıkların hatırlı kişilere satıldığını iddia eden Demirdağ, yayla mevsiminde  yolların bozuk olmasından yakındı.  İşten çıkarmaların aralıksız devam ettiğini de iddia eden  Demirdağ, Ülkücüleri yönelik başlatılan bu kıyımın acilen sonlandırılmasını istedi. Demirdağ, ortaya koyduğu tespitlerle ilgili olarak Başkan Zeydan Karalar’dan açıklama beklediklerini ifade etti.
GÜLAÇTI: KATI EVSEL PARASINI TOPLAYAMAZSINIZ










AK Parti adına söz alan Ozan Gülaçtı’nın gündemi ise sinekle yeterince mücadelenin yapılmadığı ve katı atık tesislerindeki hukuksuz uygulamalar vardı. Gülaçtı, Sarıçam’daki katı atık tesisinin şehir merkezinde kaldığını ve burasının taşınması gerektiğine işaret ederek, “10 yıllık sözleşmesi sona eren firmaya yeni yer tahsisi yaparak meclis kararı olmadan böyle bir sözleşme imzaladınız. 6 maddelik sözleşmenin içeriğinde katı evsel atık parasının toplanamayacağına işaret edilmesine karşın su faturalarıyla her ay vatandaşlardan paranın toplandığını ve bunun da hukuksuz olduğunu iddia etti.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cemal Demirdağ ve Ozan Gülaçtı’nın iddialarını meclis kürsüsünden “Gelin belediyeyi siz yönetin! Belediye otobüslerinin eski olduğunu bende biliyorum. 50 otobüs satın alalım dedik. Tanesi 800 bin liraydı. Alamadık. Bugün bir otobüs 2,4 milyon lira. Araç alımı ve yatırım için siz meclis üyelerinden borçlanma yetkisi isterim. Borç ödemek için borçlanma yetkisi istemem. O kadar asfaltı ve sati kaplama malzemelerini herhalde yollara boşa dökmedik. Yapmayın. Eleştirirken dahi biraz dersinize çalışarak gelin. İddialarınız boşa çıkınca da sinirleniyorsunuz” ifadeleri ile yanıtladı.
6 MİLYON LİRA ÖDEMEKTEN KURTULDUK
Karalar, Ozan Gülaçtı’nın gündeme getirdiği katı evsel atık için toplanan para atık tesisi konusunda da meclis üyelerini ve kamuoyuna bilgilendirdi. Karalar, 2039 yılına kadar o tesisle ilgili olarak kendisinden önceki belediye başkanı tarafından sözleşme yapıldığını, yapanın kendisinin olmadığını ve orasının çöp alanı olduğunu söyledi. Her ay belediye kasasından 6 milyon lira parayı ödememek için tesisin yetkilisini kendisinin zorladığını belirten Karalar, toplanan katı atık paralarının Büyükşehir Belediyesi’nin kasasına girmeden ilçe belediyelerine verildiğini söyledi. Karalar, hukuki anlamda da tesisi kaldırmanın mümkün olmadığını sözlerine ekledi.




1

SİYASİ YASAKLI BAŞKANDAN İLK AÇIKLAMA

2

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A CHP’DEN TAM DESTEK

3

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A SİYASİ YASAK

4

ANKARA’DAN İNCİRLİK ÜSSÜNE YÜRÜYORLAR

5

ORHAN: SİNEMA UMUTTUR, SİNEMA DAYANIŞMADIR