Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, Adana Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nihat Köse, Adana Baro Başkanı Av. M. Gazi Çıtırık, Makine Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı ve TMMOB Adana İKK Sekreteri Hasan Emir Kavi Adana Hekimevi’nin kapatılmasına tepki göstererek “Adana hekimevi; varlık nedeni olan hekimlere sorulmadan kapatılamaz, başka hiç bir amaç için kullanılamaz ve çalışanlarının görevlerine son verilemez “dediler.Adana'da 2002 yılından itibaren hizmet vermeye başlayan ve Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na bağlı olarak kurulan, Adana İli Kamu Hastaneleri Birliği Hekimevi ve Eğitim Merkezi sadece bir hizmet kurumu değil ayrıca Adana'nın hekimlerine ve kamu çalışanlarına verdiği değerin özel bir göstergesi olduğunu ifade eden Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, “Bugüne kadar içinde milletvekili ve müsteşarların da olduğu üst düzey bürokratlar için güvenli, temiz ve düzeyli ve kısıtlı maaşlarıyla hayatlarını idame ettirmeye çalışan kamu personeli ve aileleri için hastalık ve okul kayıt dönemleri gibi zamanlarda ucuz, rahat ve sıcak bir otelcilik hizmeti sunmuştur. On üç yıllık sürede Sağlık Bakanlığı, Sağlık Müdürlüğü gibi önemli kamu bileşenlerinin yanı sıra özel kurum ve kuruluşlarının toplantı ve kutlamalarına da salonları ile ev sahipliği yapmıştır. Ancak ne yazık ki kurumun zarar ettiği” tespiti ile “ sözleşmeli olarak çalışan 32 işçinin işine son verilerek kapatılmıştır. Hekimevlerinin amaçları, Sağlık Bakanlığı, Hekimevleri ile Eğitim ve Dinlenme Tesisleri Yönetmeliği’nde “Bakanlık personeli ile emekli dul ve yetimlerinin konaklama, eğitim ve dinlenme gibi sosyal ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki dayanışmayı geliştirmek, sportif faaliyetlerini desteklemek, birbirleriyle kaynaşma ve dayanışma içerinde olmalarını sağlamak, sosyal ve moral ihtiyaçlarını karşılamak, ailelerin çevreleriyle sürekli ve olumlu ilişkilerini sağlamak ve personelin iş verimini artırmaktır.“ olarak tanımlanmaktadır”
Prof. Dr. Mungan, “Adana Hekimevinin işletme fiyat politikasının Sağlık Müdürlüğü’nce belirlendiği; Personel maliyeti bakımından, hizmet kapasitesi dikkate alındığında çalışması gereken personel sayıdan daha az sayıda personel çalıştırıldığı; bu nedenle personel maliyetinin asgari düzeyde olduğu; İşletme hizmeti doluluğu bakımından, işletmeden hizmet satın alan ve mekanı kullanan hekimlerin Adana Hekimevine ilgisinin yoğun olduğu ve çok sık gelip kullandıkları dikkate alındığında, söz konusu kurumun“zarar ettiği” gerekçesi ile kapatılmasının makul olmadığıdır. Üstelik zarar ettiği son 3-4 aylık süreye kadar anlaşılmadıysa bunun sorumlusu yine yönetim kademesi değil midir? Bedelini çalışanlara, hekim ve hekim ailelerine ödetmek doğrumu dur? Bugün kamuda çalışan bir hekimin maaşıyla hekim ve ailesinin zorunlu seyahatlerinde benzer bir yerde konaklama olanağının bulunmadığını başta Sağlık Bakanımız olmak üzere herkes bilmektedir.”
Prof. Dr. Mungan, taleplerini şöyle sıraladı;
1- Adana Hekimevinin kapatılmasıyla işsiz kalan çalışanlar aynı birime bağlı yerlerde istihdam edilmeli
2- Bundan sonraki süreçte Adana Hekimevi kapatıldıktan sonra mevcut bina ve arazinin hangi amaçla ve kimler tarafından kullanılacağı sorusunun cevabının hekimlere ve kamuoyuna açık yürekle ve dürüst bir şekilde söylenerek fikirlerinin sorulup, olurlarının alınmalı Sağlık Bakanını, Valimizi, başta Prof. Dr. Necdet Ünüvar olmak üzere tüm Adana Milletvekillerini ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterini Adana Hekimevinin yenilenerek aynı amaçlar doğrultusunda hizmet vermeye devam etmesini sağlamak için göreve ve bu konuda işini yitiren çalışanların ve biz hekimlerin içini rahatlatacak açıklamalara davet ediyoruz”