NAZIM HİKMET,  SEYHAN’DA ŞİİR DİNLETİSİ İLE ANDI
KÜLTÜR-SANAT 4.06.2024 21:04:00 0

NAZIM HİKMET, SEYHAN’DA ŞİİR DİNLETİSİ İLE ANDI

Toplumcu, gerçekçi şiirin öncüsü usta kalem Nazım Hikmet Ran vefatının 61.yıldönümünde güzel bir müzikli şiir dinletisiyle anıldı

Seyhan Belediyesi, TToplumcu, gerçekçi şiirin öncüsü usta kalem Nazım Hikmet Ran’ın vefatının 61.yıldönümünde güzel bir müzikli şiir dinletisiyle andıklarını ürk edebiyatının ünlü şairi, romancı ve yazarı Nazım Hikmet Ran’ı, vefatının yıldönümünde 100.Yıl Çırçır Sanat Merkezi’nde, Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun müzikli şiir dinletisiyle andı.

Toplumcu, gerçekçi şiirin öncüsü usta kalem Nazım Hikmet Ran’ın vefatının 61.yıldönümünde güzel bir müzikli şiir dinletisiyle andıklarını belirten Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, “ Nazım Hikmet, Türkiye’nin aydın, entelektüel hatta dünyaya mal olmuş, özgürlük, adalet, barış mücadelesinde sürekli bayrağı elinde taşımış, insanlara hep örnek olmuş önemli bir sanatçısıydı. Bu ülkenin, böyle aydınlara ihtiyacı var” dedi.

DAVET ŞİİRİ İLE NOKTALADI

Tekin, konuşmasını, Nazım Hikmet’in, “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine, bu davet bizim ” şiiriyle noktalayarak, davetlilere güzel bir şiir dinletisi sergileyen Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibine ve katılım gösteren herkese teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: NAZIM HİKMET SEYHAN’ DİNLETİSİ

YAZARLAR

37.2° / 23.9°