Öğrencilerin Karne ve Tatil Sevinci
Manşet Haber 23.01.2016 01:28:59 0

Öğrencilerin Karne ve Tatil Sevinci

Öğrencilerin Karne ve Tatil Sevinci

Adana'da 2015–2016 eğitim–öğretim dönemi birinci yarı yılı, ilk ve orta dereceli okullarda yaklaşık 473 bin 650 öğrenci ile 23 bin 746 öğretmenin tatile girmesiyle tamamlandı.

adana_vali_karn eVali Mustafa Büyük, Çukurova Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ile birlikte, Belediye Evleri Mahallesi’ndeki Yunus Emre İlkokulu’nda düzenlen karne dağıtım törenine katıldı.

Okul bahçesinde, Milli Eğitim’deki yöneticiler tarafından karşılanan Vali Büyük, minik öğrencilerin folklor gösterilerini izledi. Yunus Emre'nin 'Derdi dünya olanın, dünya kadar derdi olurmuş', 'Yaratılanı hoş gör, yaratandan ötürü' dizelerinin yer aldığı dövizleri taşıyan öğrencilerle sohbet eden Vali Mustafa Büyük, okulun melodika korosunun seslendirdiği müzik parçalarını ilgi ve beğeniyle dinledi. Daha sonra dersliklere geçen Vali Büyük, öğrencilere karnelerini dağıtarak, sevinçlerine ortak oldu.

BAŞARININ ANAHTARI OKUMAK

Velilerin de katıldığı programda 3. sınıf öğrencisi Kerime Gamze Çıracı’nın, 'Vali nasıl olunur' sorusuna Vali Mustafa Büyük, 'Çalışacaksın, okuyacaksın; eğitimini tamamlayacaksın. Sonra devletin çeşitli kurumlarında çalışıyorsun; Kaymakam oluyorsun. Ondan sonra da Vali oluyorsun. Kadınlara da, erkeklere de bu fırsat var. Kızlarımız da artık hedeflerini öyle belirliyor. İyi eğitim alır, çalışırsanız, iyi insan olursanız; çok yönlü kendinizi yetiştirirseniz hem siz, hem aileniz mutlu olur. Aynı zamanda ülkemize daha fazla faydalı olursunuz' cevabını verdi.

AYDINLIK GELECEĞİMİZ

adana_vali_karn e (1)Belediye Evleri Mahallesi’ndeki Yunus Emre İlkokulu’nda düzenlen karne dağıtım töreni, Vali Mustafa Büyük’ün sevgilerini ilettiği öğrencilerin ülkenin aydınlık geleceğini şekillendirecek en önemli bireyler olduklarını vurgulamasının ardından, öğretmen ve velileri tebrik etmesiyle son buldu.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.4° / 21.6°