Tarih: 23.10.2017 13:46

ÖLÜMSÜZLÜK ŞEHRİ MİSİS’TE FESTİVAL COŞKUSU

Facebook Twitter Linked-in

Uluslararası Ölümsüzlük Şehri Misis Kültür Sanat Festivali coşkulu geçti. Hslk oyunları gösterisi, mehteran takımı gösterisi, halk ozanları atışması, şahmeran efsanesi gösterisi ve Misis konulu defile, Osmanlı Saray Esvapları defilesi ile devam eden programda Murat Kekilli de izleyenlere unutulmaz konseri verdi.
15 Temmuz Şehitler Parkında gerçekleştirilen festivale Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz,Ak Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Yüreğir, Seyhan, Çukurova, Sarıçam AK Parti İlçe Başkanları, Misis kazı sorumlusu Prof.Dr. Anna Lucia D'Agata, Prof. Dr. Givonni Salmeri meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
7 BİN YILLIK KESİNTİSİZ YAŞAMmisis_festival_celikcan_kekilli (2)
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Misis'in 3 bin yıllık geçmişi olduğunun sanıldığını ancak kazılar neticesinde 7 bin yıllık geçmişi olduğunun ortaya çıktığını belirterek ''Kazılar belediyemizin yükleniciliğinde İtalyan Pisa Üniversitesi, Çukurova Üniveritesi, Kültür Bakanlığı destekleri ile devam ediyor. Projemiz Tarihi Kentler Birliğinden ''En İyi Proje Ödülü'' ve ''Sürdürülebilir Proje Ödülü'' alan bir proje. Misis 7 bin yıldan bu yana kesintisiz yaşantının sürdüğü bir yer. 2012 yılından bu yana devam eden kazılarda çeşitli ödüller aldık. Misis çok önemli bir merkez. Tarihi Misis Köprüsü Höyük kazıları Havraniye Kervansarayı, Lokman Hekim Camii, Doğu ve Batı Değirmenleri ile adeta bir açık hava müzesini andırıyor. Biz bu festivalle Yüreğir'i sadece Türkiye'ye değil, tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyaya tanıtacak bir projeyi yürütüyoruz. Bu projelerimiz turizm açısından Adana'ya önemli katkılar sağlayacaktır.'' Diye konuştu.N09A9196
MİSİSTE YAŞAM İZLERİ HEP VAR OLMUŞTUR
Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz Misis'in tarihler boyu kültür ve medeniyetin buluştuğu bir yer olduğunu belirterek ''Misiste yaşam tarihler boyu sürmüştür. Adana turizminin tanıtımı için Yüreğir Belediyesi'nin Ölümsüzlük Şehri Misis Projesi ve düzenlenen festivalin tanıtım açısından önemli buluyorum. Misis'in tanıtımına her zaman destek olacağımızı belirtmek istiyorum.'' şeklinde konuştu.
Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel ise yaptığı açıklamada Misis'in tarihin bir çok döneminde önemli bir merkez olduğunu söyledi. Misis'in insanlık tarihi boyunca bir cazibe merkezi olduğunu belirten Genel ''Bu bölge İskenderiye'nin bile ilgisini çeken medeniyetlerin fışkırdığı bir yerdir.'' şeklinde konuştu.
misis_festival_celikcan_kekilli (5)

misis_festival_celikcan_kekilli (4)

misis_festival_celikcan_kekilli (1)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —