ÖN SEÇİMDEN KAÇAN KAÇANA!
Manşet Haber 4.04.2023 04:19:44 0

ÖN SEÇİMDEN KAÇAN KAÇANA!

ÖN SEÇİMDEN KAÇAN KAÇANA!






AK Parti, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi üyelerinin önüne temayül sandığını koyarak ‘tercihinizi yapın’ diyebildi





Çukurova Barış Gazetesi’nin haberine göre, “Demokrasiyi savunduklarını her zeminde dile getiren siyasi partilerin milletvekili adaylarını belirleme yöntemleri arasında yer alan ön yoklamaya uymamak adına ayak sürüdükleri gözleniyor. Adana’da AK Parti, İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi ön yoklama yaparak partilisinin kararını görmek istedi. Haricindeki partiler ise genel merkezin belirlediği yöntemlere göre adaylarını belirleyecekler.





Temayül yoklamasını yapan ilk parti AK Parti oldu. AK Parti’de sandıklar kuruldu. Oylar verildi ancak sonuçlar açıklanmadan Ankara’ya götürüldü. İYİ Parti’de ise sandıktan çıkan sonuçlar açıklanarak kamuoyu ile paylaşıldı. Adana İYİ Parti’de 7 bin 600 kişi katılım sağlayıp oy kullandı. Bu rakam il genelindeki toplam üye sayısının yüzde 29’unu oluşturuyordu. Arta kalan yüzde 71 kişi sandığa gelmedi. Bu rakamda üyenin dahi kendisine vekil olacak kişinin kim olduğunu umursamadığı gerçeğini ortaya çıkardı.





PARTİLİLERİNE GÜVENEMEDİLER Mİ?





Başta CHP olmak üzere MHP, Saadet Partisi, BBP, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi gibi demokrasiyi dillerinden eksik etmeyen diğer partilerin siyasi partiler yasasının kendilerine tanıdığı yetkinin arkasına sığınarak Adana’daki seçmeni mecliste temsil edecek olan vekilleri bir anlamda atama yöntemiyle belirleme eğilimine gittiler. Bu uygulama tabanda yani seçmende rahatsızlık yarattı. 9 Nisan günü mesai saati sona erdiğinde listelerin YSK’ya teslim edilmesinin ardından seçmen bazında rahatsızlıkların oluşacağı gerçeği ile yüzleşecek olan siyasi partilerin nasıl bir liste hazırlayacakları merak konusu oldu.







Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°