OTİZMLİ BİREYLERE REHBER OLACAK BİR KİTAP: GEL SENİNLE BİR SÖZLEŞME YAPALIM
2003 yılından bu yana otizm spektrum bozukluğu olan çocuklar, gençler ve aileleri için umut olmaya devam eden Tohum Otizm Vakfı, Türkçeye kazandırdığı çeviri kitaplar arasına bir yenisini daha ekledi. Jill C. Dardig ve William L.Heward tarafından kaleme alınan, Sinem Nur Kameral ve Can Mert Tatlıoğlu tarafından Türkçeye çevrilen 'Gel Seninle Bir Sözleşme Yapalım' kitabı, otizmli bireylere sorunlarla başa çıkmak ve yeni beceriler geliştirmek için ilham oluyor.
Daha önce ‘Resimlerle Düşünmek', ‘Sözel Davranış Yaklaşımı', ‘Tuvalet Eğitimi Yolculuğu' gibi birçok kitabı çevirerek otizmli çocuklara, ailelerine ve öğretmenlerine rehber bir kütüphane oluşturan Tohum Otizm Vakfı; otizmli bir bireyin günlük yaşam ve sosyal becerilerin gelişmesine veya kullanılmasına engel olan davranış sorunlarıyla başa çıkabilmesini dört kolay adımda öğreterek, yeni bir beceri öğrenmesini destekleyen “Gel Seninle Bir Sözleşme Yapalım” kitabını Türkçeye kazandırdı.
Çeviri editörlüğünü Tohum Otizm Vakfı Bilimsel Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. Gönül Kırcaali İftar'ın gerçekleştirdiği; C Dardig ve William L.Heward tarafından kaleme alınan ‘Gel Seninle Bir Sözleşme Yapalım' kitabının çevirmenliğini, Sinem Nur Kameral ve Can Mert Tatlıoğlu; düzenlemesini Gönül Kırcaali İftar yaptı. Aura yayınlarından çıkan ve bir ailenin otizme karşı hayatlarını iyileştirme yolculuğunu anlatan 'Gel Seninle Bir Sözleşme Yapalım' kitabı, çocuklarda olumsuz olduğu düşünülen davranış durumlarının olumlu durumlara dönüştürülmesine yardımcı olacak kapsamlı ve heyecan verici bir rehber sunuyor.
Bir Jill C. Dardig ve William L.Heward eseri olan ‘Gel Seninle Bir Sözleşme Yapalım'a tüm seçkin kitabevlerinden ve online kitap satış platformlarından ulaşabilirsiniz.
Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, “otizm spektrum bozukluğu” olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacı ile 15 Nisan 2003 tarihinde kuruldu. Otizm Spektrum Bozukluğu tanısı alan çocuklar, gençler ve ailelerinin yanı sıra kaynaştırma ortamlarında hizmet alan diğer özel eğitim gerektiren çocuklar, gençler ve aileleri için de her biri alanında uzman profesyoneller tarafından eğitimler sağlıyor ve bu alanda farklı projeler geliştiriyor.
Özel Tohum Otizm Vakfı Özel Eğitim Okulu, ABD'de bulunan Princeton Çocuk Gelişim Enstitüsü'nün (Princeton Child Development Institute-PCDI) bir yaygınlaştırma kolu olarak 2006'dan beri eğitim veriyor.
Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda yürütülen yoğun özel eğitim hizmetleri, başta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) olmak üzere pek çok ülkede 70 yılı aşkın süreli bir geçmişi olan uygulamalı davranış analizi (ABA-Applied Behavior Analysis) modeline dayalı.
Okul'da bugüne kadar 2.510 çocuk eğitim aldı, 1.115 çocuğa burs desteği sağlandı.