Otopsi
Manşet Haber 16.06.2014 11:20:56 0

Otopsi'de İbrahim Aras’ın Ölüm Nedeni

Otopsi'de İbrahim Aras’ın Ölüm Nedeni

ibrahim_aras_olum_tutanagi - Kopya Adana’nın Seyhan İlçesi Hürriyet Mahallesi’nde Lice’deki olaylarını protesto amacıyla yapılan gösterilerde ölen 15 yaşındaki İbrahim Aras’ın “Olay yeri tespiti ve ölü muayene tutanağı” açıklandı. Cumhuriyet Savcısı Sedat Bayrak, Adli Tıp Uzmanı Cemalettin Makca ve diğer ilgililerce hazırlanan “Olay yeri tespiti ve ölü muayene Tutanağı”nda şu ifadeler yer aldı:

“Mevcut ölü bulgularına göre kişinin ölüm nedeni ile ilgili ayrıntılı değerlendirme yapılamadığından kesin ölüm sebebinin ve ölüm orijininin belirlenebilmesi için klasik otopsi işleminin yapılması gerektiği..”

Otopsi tutanağında İbrahim Aras’ın Mardin Midyat ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.ibrahim_otopsi_adana_atip

Cumhuriyet Savcısı Sedat Bayrak, Adli Tıp Uzmanı Cemalettin Makca tarafından hazırlanan otopsi raporu da tamamlandı. Yapılan adli otopsi işlemi sonrasında ölümün “ Yaygın Kafatası ve Yüz Kemik Kırıkları ile Birlikte Beyin kanaması ve Beyin Doku Harabiyeti” sonucu meydana geldiği ayrıntılı raporun daha sonra verileceği ifade edildi. Öte yandan, dün gece Adana Adli Tıp Kurumu morguna getirilen İbrahim Aras’ın otopsi işlemleri tamamlandı. Cenaze öğle saatlerinde ailesine teslim edildi. İbrahim Aras’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgundan alınarak Küçükoba mezarlığında toprağa verileceği bildirildi.IMG-20140616-WA0012 IMG-20140616-WA0013 IMG-20140616-WA0014 ibrahim_adli_tip_cenazesi- (2)ibrahim_adli_tip_cenazesi - Kopya

YAZARLAR

36.2° / 24.7°