Tarih: 08.03.2022 23:48

ÖZBEKİSTAN ADANA’DA FAHRİ KONSOLOSLUK AÇTI

Facebook Twitter Linked-in






Özbekistan’ın Adana Fahri Konsolosu İlker Medeni oldu. Fahri konsolosluk da törenle açıldı.





Fahri Konsolosluk açılış törenine Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Özbekistan Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev, Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, Abdullah Doğru ve Ayşe Sibel Ersoy, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Özbekistan Adana Fahri Konsolosu İlker Medeni, iş insanları ve davetliler katıldı.





Özbekistan Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev , Adana’nın Özbekistan için  ifade ederek, “Özbekistan’da 7 yaşındaki çocukta 70 yaşındaki kişi de buradaki Türkistanlılar Derneği’nin faaliyetlerinden haberdar. Burada özellikle İstiklalciler için yapılan çalışmalar neticesinde Özbekistan Yüksek Mahkemesi bu kahramanları geçen sene akladı.” dedi. Türkiye’ye Türkistanlıları misafir ettiği için şükranlarını sunan Azamhocayev sık sık “Türkiye sağ olsun, var olsun.” diyerek ortak ekonomik çıkarlar üzerine sözlerinde devam etti.etti.





Adana Valisi Süleyman Elban da  iki devlet arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da artacağını umduğunu belirterek Özbekistan’da yaşayan iş adamlarını Adana’ya davet etti.





Fahri Konsolos İlker Medeni, ortak tarih, dil ve kültür temelinde güçlü kardeşlik bağlarına sahip olan Özbekistan Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti ilişkilerini daha da pekiştirmek için çalışacağını belirterek, bu görevi kendisine layık gören Özbekistan Cumhuriyeti yetkililerine teşekkür etti. Kardeşlik vurgusu yapan Medeni, ortak çıkarlar için atılacak her adımda destek olacağını belirtti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —