Petrol Mühendisi Gizem  Gururumuz
Manşet Haber 27.06.2014 15:58:33 0

Petrol Mühendisi Gizem Gururumuz

Petrol Mühendisi Gizem Gururumuz

gizem_yukseler_petrolDünyada yaklaşık 125 bin üyesi bulunan Petrol Mühendisliği Topluluğu tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen Student Paper Contest makale/sunum yarışmasının Türkiye birincisi ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Gizem Yükseler oldu.

Gizem Yükseler, birinciliği aynı bölümde okuyan Buse Sezer’le birlikte üzerinde çalışıp tamamladığı “Kuzey Kıbrıs’ta Bulunan Kil Taşlarının Sondaj Sıvıları Bileşeni Olarak Uygunluğu” konulu projesi ile kazandı. Ödülünü akademisyenlerin yanı sıra endüstri çalışanlarının da katıldığı törende alan Gizem Yükseler, 2015’te Topluluk tarafından düzenlenecek yarışmada 10 bölgeden biri olan Avrupa Bölgesi’nde Türkiye’yi temsil edecek.

Her yıl Petrol Mühendisliği Topluluğu tarafından belirlenen 10 bölgede Petrol Mühendisliği öğrencilerinin katılımıyla lisans, yüksek lisans ve doktora kategorilerinde düzenlenen yarışmada, öğrencilerin sundukları projeler, endüstri çalışanları tarafından hem içerik hem de teknik sunum kalitesi açısından değerlendiriliyor. Dünyanın en ünlü Petrol Mühendisliği Okulları ve en büyük petrol şirketleri tarafından takip edilen yarışma, Petrol Mühendisliği öğrencileri için düzenlenen en prestijli yarışmalar arasında gösteriliyor.gizem_yukseler_

SAĞLIKLI ORUÇ İÇİN PÜF NOKTALARI

Ramazan geldi, şimdi oruç zamanı! Oruç tutulurken bütün gün aç olmak mide ve bağırsak hastalıkları açısından sorun oluşturabiliyor. Sindirim sistemi hastalığı olanların özellikle de reflü, gastrit ve ülser geçirenlerin Ramazan ayında oruç tutmaya başlamadan önce çok dikkatli olması gerektiğini söyleyen Liv Hospital Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Binnur Şimşek “Özellikle reflüsü olanlar çok dikkatli olmalı. Uzun süren açlık sonrasında fazla miktarda ve hazmı güç besinler yemek sonucunda mide boşalma zamanı uzar ve midenin sindirim için ürettiği asit miktarı artar. Gün de yoğun geçtiyse yemek sonrası uyku ihtiyacı olur. Bütün bunların sonucunda reflü ortaya çıkması ya da reflü hastalığının şiddetlenmesi kaçınılmazdır!” diyor.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

31.6° / 22°