Projeler Adana’da Yarışıyor

16.05.2014 08:52:05

Projeler Adana’da Yarışıyor

MEF Eğitim Kurumları tarafından bu yıl 23.’sü düzenlenen “Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması” Adana’da başladı. Adana’yı bu yarışmada Başkent Okulları temsil ediyor.

22 ülkeden 162 lise öğrencisinin fizik, kimya ve biyoloji alanlarında hazırladıkları projeler ile üç gün boyunca yarışacakları organizasyonda, antibakteriyel tekstil ürünlerinden alzheimer, prostat ve meme kanseri gibi önemli hastalıkların tedavisine, holografik 3D barkod üretiminden balistik koruma yeleğine kadar birçok konuda farklı sektörlerin sorularına çözüm sunacak icatlar dikkat çekiyor.

MEF Eğitim Kurumları tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve yirmi üç yıldır tüm dünyadan fen bilimleri alanındaki başarılı lise öğrencilerini ödüllendiren “Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması” başladı.

Bilim dünyasının tanınmış isimleri tarafından yapılan ön eleme sonucunda, yarışmaya katılmaya hak kazanan 22 farklı ülkeden yerli ve yabancı 89 proje,  3 gün süreyle MEF Okulları Ulus Kampüsü’nde kamuoyunun ve jüri üyelerinin karşısında sergilenerek değerlendiriliyor.

Adana’yı temsilen bu yıl Başkent Üniversitesi Özel Başkent Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılmaya hak kazandıkları yarışmada; teknoloji, sağlık, sürdürülebilirlik, lojistik, ekoloji, alternatif enerji ve savunma sanayii gibi birçok konuda farklı sektörlerin sorularına çözüm sunacak icatlar dikkat çekiyor. Antibakteriyel tekstil ürünlerinden alzheimer, prostat ve meme kanseri gibi önemli hastalıkların tedavisine, enerji santrali oluşturulmasından akıllı etiket üretimine, holografik 3D barkod üretiminden balistik koruma yeleğine kadar Türk ve yabancı lise öğrencileri tarafından geliştirilmiş projeler, Türkiye’nin ve dünyanın bilimsel araştırma geleceği için umut veriyor.

17 Mayıs 2014 Cumartesi günü sonlanacak olan “23. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nın ödül töreninde  her dalda birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödülü kazanan öğrenciler ile projeyi yöneten danışman öğretmenlere para ödülü, sergiye katılan tüm öğrencilere, danışman öğretmenlere ve okul müdürlüklerine ise başarı belgeleri ve anı plaketleri sunulacak.

 



1

Erdoğan VAROL Yazdı/ ADANA’dan!

2

YÖK'TEN Ç.Ü’NE "ENGELSİZ ÜNİVERSİTE" ÖDÜLÜ

3

“SICAK HAVA TARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ CİDDİ MANADA TEHDİT ETTİ”

4

ÇUKUROVA BELEDİYESİ MARATONDAN 4 KUPA İLE DÖNDÜ

5

BULUT SANSÜRÜN BAHANESİ: KİŞİLİK HAKLARI