REKTÖR: CAMİ İÇİN 10 MİLYONA İHTİYAÇ VAR

13.11.2017 22:36:51

REKTÖR: CAMİ İÇİN 10 MİLYONA İHTİYAÇ VAR

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, kampus içerisinde kaba inşaatı tamamlanan 57. Alay Şehitleri Camiinin ibadete açılması için yaklaşık 10 milyon liralık bütçeye ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.
Çukurova Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve hayırseverlerin katkıları, Çukurova İlahiyat Eğitimini Destekleme ve Geliştirme Derneği’nin öncülüğünde kaba inşası tamamlanan caminin kubbe ve minarelerinin âlemlerinin yerlerine dev vinçler aracılığıyla yerleştirildiği belirtildi. Açıklamada, “Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünde temeli atılan ÇÜ 57. Alay Şehitleri Camii tamamlanınca, Sabancı Merkez Camii’nden sonra ikinci en büyük cami olma özelliğine sahip olacak. Caminin içerisinde ayrıca 2 katlı kültür merkezi ve derslikler de bulunacak.”ifadesine yer verildi.cu_camii (5)
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, ÇÜ 57. Alay Şehitleri Camii'nin sadece bir ibadet alanı değil, bir kültür merkezi olarak da faaliyet göstereceğini vurguladı. Rektör Prof. Dr. Kibar, 'Camimiz bünyesinde panel, sempozyum gibi etkinliklerin yapılacağı 500 kişilik bir amfi, öğrencilerimizin hat, tezhip, ebru ve ney gibi sanat faaliyetlerini yürüteceği atölyeler, sergi salonları, dini musiki ve Kur’an-ı Kerim çalışmalarının yapılacağı derslikler de bulunacak.' dedi.cu_camii (4)



1

ORHAN: SİNEMA UMUTTUR, SİNEMA DAYANIŞMADIR

2

TÜRKİYE’DE AĞUSTOS AYINDA 134 BİN 155 KONUT SATILDI

3

“NEFES AL, DOĞA İLE BÜTÜNLEŞ“

4

GÜRER: “HAYVANCILIKTA ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR”

5

DİKKAT! BİLİNÇSİZ KULLANIMI SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR!